Imobiliare, Stiri Brasov

Fosta fabrică de ciocolată de pe strada De Mijloc e scoasă la vânzare la un preț cu 100.000 de euro mai mic

Grupul american Mondelez, care produce biscuiții Oreo și ciocolata Cadbury fără însă să mai aibă producție în România, pregătește din nou scoaterea la vânzare a fostei fabrici de ciocolată Poiana din Brașov, încercând să obțină minimum 2 milioane de euro. Imobilul de pe strada De Mijloc a mai fost pregătit pentru vânzare și în noiembrie 2015, pentru 2,1 milioane de euro, dar nu a mai fost cedat până la acest moment. În clădire a funcționat  fabrica de ciocolată Poiana până în 2009, an în care compania a decis să mute producția în Bulgaria.

Mondelez a mai deținut o fabrică de produse zaharoase în Brașov, pe care a vândut-o în 2013 către retailerul german Lidl, pentru o sumă similară. Ulterior, Lidl a vândut o parte din teren către un investitor imobiliar. Mondelez România este fosta companie Kraft Foods, intrată pe piața locală la începutul anilor ’90, și are în portofoliu mărci precum Jacobs, Nova Brazilia, Milka, Poiana, Africana, LU Pepito, LU Pim’s, Barni, Oreo, Tuc, Belvita, Tassimo.
Anul trecut, Mondelez a încheiat un joint-venture pe segmentul vânzărilor de cafea (brandurile Jacobs, Tassimo – n.r.) cu producătorul olandez de cafea Douwe Egberts Master Blender. Noua companie se numește Jacobs Douwe Egberts (JDE), la care Mondelez deține 44% din acțiuni. Separarea celor două divizii a fost finalizată la începutul lunii iulie, operațiune realizată și în România. Potrivit șefului Mondelez România, cafeaua reprezenta 45% din afacerile companiei. În 2015, compania, cu 138 angajați, a avut afaceri de 550,7 milioane lei și un profit net de 82,1 milioane lei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*