Imobiliare, Social, Stiri Brasov

Apartamentele vândute „la pachet“ cu locurile de parcare, fără blocuri în zonele de case şi străzi înainte de ridicarea imobilelor sunt propunerile noului Regulament de Urbanism de la Braşov

Blocuri Coresi AvantgardenDezvoltatorii imobiliari ar putea fi nevoiţi să construiască mai întâi reţele de utilităţi şi şosele înainte să se apuce de un proiect imobiliar. Este una dintre propunerile Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Braşov, care ar modifica Regulamentul General de Urbanism, decis prin Hotărâre de Guvern.
Pe lista propunerilor de la Braşov se mai numără şi obligaţia dezvotatorilor imobiliari de a vinde apartamentele „la pachet“ cu locurile de parcare, nu separat cum se practică în prezent. „Propunerile noastre vor fi transmise Guvernului României, care pregăteşte modificarea Regulamentului general de urbanism”, a declarat Barabas Laszlo, viceprimarul Braşovului.
Mai întâi reţele şi drumuri şi apoi blocuri
Specialiştii Primăriei Braşov au mai înaintat şi propunerea ca înainte să se apuce să construiască un proiect imobiliar, dezvoltatorii să facă dovada realizării unei reţele de utilităţi în zona respectivă, (posibilitatea conectării la o reţea de canalizare dimensionată pentru nevoile acelei dezvoltări, la reţele de apă, curent, gaz care să asigure necesarul pentru respectiva zonă, că străzile de acces spre zona respectivă vor face faţă noului fluxul de maşini). Mai mult, constructorii ar putea fi obligaţi să rezolve şi problema drumurilor de acces din zonă, pe care va trebui să le realizeze înainte să dea în folosinţă imobilele de pe noua stradă. „Introducerea unei astfel de prevederi ar rezolva o veche problemă a noilor zone rezidenţiale, unde blocurile se construiesc etapizat, iar arterele rutiere sunt amenajate abia în faza finală. În aceste condiţii, persoanele care se mută în primele imobile finalizate sunt puse, de multe ori, în situaţia de a merge pe drumuri improprii”, a explicat Barabas Laszlo. Nu în ultimul rând, Primăria Braşov a propus ca noua Hotărâre de Guvern să prevadă că este interzisă construirea blocurilor de locuinţe în zonele de case.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*