Imobiliare, Stiri Brasov

Procurorii intră pe firul afacerii imobiliare „americane” din Șchei. Ce prevede de fapt PUZ-ul pentru această zonă

După ce în zona delimitată de străzile Piatra Mare și Cetiniii din cartierul Șchei a început să prindă contur un șantier, iar autoritățile au constatat că nu există documentația legală pentru efectuarea lucrărilor, Poliția Locală Brașov, care se ocupă de disciplina în construcții în municipiul Brașov, a solicitat sprijinul procurorilor pentru a stopa proiectul. Astfel, ieri polițiștii au depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov o plângere penală referitor la executarea acestor lucrări neautorizate, procurorii preluând cazul și fiind singurii care au posibilitatea să dispună închiderea șantierului.

În conformitate cu precizările oficialilor Primăriei Brașov, singura documentație pe care o deține dezvoltatorul pentru acest proiect imobiliar denumit „American Dream” este un Plan Urbanistic Zonal, elaborat încă din anul 2010 și prelungit ulterior. „Acest PUZ a fost prelungit pentru o perioadă de doi ani și va expira în luna septembrie a acestui an. Conform PUZ-ului, în această zonă se pot construi imobile cu demisol, parter, două etaje plus unul retras. Parcela minimă aferentă unei construcții este prevăzută la 750 metri pătrați, procentul de ocupare a terenului a fost stabilit la 40%, iar coeficientul  CUT (cât trebuie să ocupe suprafața desfășurată a clădirii din suprafața totală a parcelei) este de 1,4”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Acesta a subliniat faptul că pentru a demara lucrările, dezvoltatorul ar fi trebuit să obțină mai întâi acorduri de la rețeliști, atât în vederea legării ansamblurilor rezidențiale la utilități, cât și pentru a se vedea dacă este necesară devierea anumitor rețele, însă la Primărie nu a fost depusă dovada eliberării acestor avize. Nu în ultimul rând, nu există o autorizație de construire emisă pentru acest proiect, iar în conformitate cu evidențele municipalității, în luna aprilie, au fost emise pe numele unei persoane fizice doar niște certificate de urbanism pentru construire ansambluri de locuințe și dotări pe strada Cetinii, însă lucrările nu pot demara fără autorizația necesară în acest sens. 

De asemenea, senatorul brașovean Allen Coliban a anunțat că va organiza joi, începând cu ora 14.00, la Primăria Brașov, o dezbatere publică pe acest subiect.

Un bucureștean vrea să construiască ilegal 1.750 de apartamente în Șcheii Brașovului. Nicolae Liseanu are o experiență asemănătoare în județul Vâlcea

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Pingback: Reguli mai drastice pentru construcția de noi locuințe la poalele Tâmpei. Planul Urbanistic General va fi modificat - Biz Brasov

  2. Pingback: Reguli mai drastice pentru construcția de noi locuințe în Brașov. Planul Urbanistic General va fi modificat - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*