Social, Stiri Brasov

STUDIU Calitatea vieții din România este trasă în jos de starea sistemului de sănătate

Calitatea vieții din România este afectată în special de starea sistemului de sănătate și de deficitul capitalului social, în timp ce mediul de afaceri este unul dintre cele mai performante din regiune, potrivit unui studiu efectuat de organizația Legatum Institute, cu sprijinul grupului financiar austriac Erste. Studiul măsoară prosperitatea în cadrul țărilor din Europa Centrală și de Est (ECE), pe baza indexului Legatum Prosperity. Potrivit clasamentului, România se află pe locul 11, după Lituania (8), Croația (9) și Ungaria (10), dar înaintea Macedoniei (12), Bulgariei (13) și Muntenegrului (14), scrie News.ro.

Cele mai slabe rezultate au fost obținute de România la capitalul social (locul 97 la nivel global), sănătate (85) și calitatea economiei (65). Cele mai bune scoruri au fost obținute la mediul de afaceri (41), siguranță (46) și libertate personală (48). Între țările din regiune există diferențe majore, unele state fiind la nivelul celor din Europa de Vest, potrivit studiului.
„Unele țări, precum Austria și Cehia, înregistrează surplus de prosperitate, în timp ce altele, precum Ungaria și România, înregistrează deficite. Polonia înregistrează la fel de multă prosperitate pe cât ne-am aștepta, având în vedere venitul. Un surplus înseamnă că țara respectivă livrează mai multă prosperitate în raport cu nivelul bogăției. ECE are unul dintre cele mai mari deficite în ceea ce privește capitalul social, la nivel global. Împreună cu scorul scăzut înregistrat la capitolele guvernanță și mediul de afaceri, aceasta ține pe loc creșterea prosperității în regiune”, se arată în raport.

Datele arată totuși că statele din ECE au înregistrat în ultimii ani o creștere a prosperității mai rapidă decât statele din Europa de Vest, nu doar un avans al veniturilor. Astfel, nivelul prosperității din regiune este la 87% din cel înregistrat în Europa de Vest, în comparație cu nivelul de 47% raportat la nivelul veniturilor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*