Stiri Brasov

La ce treceri de pietoni din Brașov se vor monta limitatoare de viteză sau semafoare în următoarea perioadă

După „valul” de limitatoare de viteză montate anul trecut în zona trecerilor de pietoni, ca urmare a producerii unei serii de accidente în care au fost implicați pietoni, campania de montare a unor astfel de sisteme va continua și anul acesta.

Încă din vara anului trecut, la unele zebre au fost montate semafoare și limitatoarele demontate ținând cont că îngreunau traficul, însă, acum, la cererea Poliției Rutiere la anumite treceri din oraș vor fi din nou montați „polițiști culcați”, după acum a anunțat astăzi administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz. De asemenea, vor continua și lucrările de amenajre a unor noi semafoare.

Astfel, Poliția Rutieră a propus instalarea de limitatoare la următoarele treceri:

– Bretea Calea Bucuresti – Carpaților
– Saturn, sens giratoriu Gemenii
– Zizinului, la Tipografie (prima trecere de pietoni, dupa pasajul Zizinului, în direcția de mers Brașov- Ocolitoare) şi la fostul Colegiu de Alimentație Publica.
În ceea ce privește instalare de sisteme de semaforizare la treceri, Miklos Gantz a precizat că este în lucru amenajarea unui semafor pietonal pe Griviţei nr. 50 B (în dreptul gangurilor care fac legătura cu străzile Mircea cel Bătrân și Mihai Viteazu).  După finalizarea semaforului cu buton, cele 2 treceri de pietoni de la intersectiile b-dului Grivitei cu Mircea cel Batran și cu Emil Racovita vor fi desființate.
Nu în ultimul rând, sunt în faza de obținere a autorizației de construire proiectele semafoarelor de la următoarele treceri:
– Zizinului, magazin Profi (zebra și stația RAT urmând să fie mutate mai aproape de pasajul rutier, astfel ca să nu se blocheze sensul giratoriu)
– Calea Bucureşti, intersecţie cu str. L.C. Babes
– str. De Mijloc, la Școala Gimnazială nr. 12

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Trecerea de pe Saturn la Gemenii este foarte prost pusa pentru pietonii care vor sa ajunga in statia de autobuz de la Gemenii. Trebuie sa mearga sute de metri inutil, majoritatea prefera sa traverseze la noroc prin locul vechii treceri.

  2. Pingback: De la 231 de limitatoare de viteză anul trecut, la doar 36 de limitatoare anul acesta, pe străzile Brașovului - Biz Brasov

  3. Pingback: De la 231 de limitatoare de viteză montate în 2016 pe străzile Brașovului, la doar 36 de limitatoare anul acesta - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*