Economic, Stiri Brasov

Chinezii își extind prezența la Brașov. Au cumpărat jumătate dintr-o firmă germană de inginerie care are un centru în Coresi Business Park

Compania germană „in-tech”, care va inaugura la finele acestei luni un centru la Brașov, în cadrul Coresi Business Park, a trezit interesul chinezilor de la BDStar, un important furnizor hardware și aplicații industriale pentru navigație prin satelit și de poziționare. Chinezii au achiziționat 50% din acțiunile companiei germane.

in-tech este o companie inovativă din domeniul ingineriei, cu accent  pe electronică şi software. Ca specialist pentru digitalizare şi dezvoltare, compania oferă producătorilor şi furnizorilor de sisteme un portofoliu de servicii pentru domeniile industrie automobilistică, construcţii de maşini şi sisteme de trafic.

„Vrem să continuăm creșterea in-tech în Europa și Statele Unite”, a declarat Bastian Friedrich, unul dintre fondatorii și directorii companiei.. Cu investiția BDStar, in-tech vrea să ajungă la afaceri de 500 de milioane de euro în următorii cinci ani.

Momentan la in-tech lucrează peste 800 de specialişti în 12 locaţii din 7 ţări.

Compania in-tech engineering services este o companie nouă în Brașov, parte a grupului in-tech.

Din Brașov, compania  oferă suport atât departamentelor interne, cât și proiectelor gestionate de companiile din cadrul grupului.

Chinezii continuă să fie tot mai prezenți în Brașov prin preluarea companiilor germane care și-au deschis filiale aici. Astfel, în acest moment, chinezii controlează indirect fabricile celor de la Preh, Quin și Rolem.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*