Social, Stiri Brasov

19 tineri suspecţi de meningită sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase

Numărul tinerilor  care ar putea suferi de meningită şi sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov a crescut, peste weekend, la 19. Potrivit medicilor infecţionişti, un singur caz de infecţie cu microbul meningococ a fost confirmat cu ajutorul unor teste rapide efectuate în laboratorul spitalului. Starea pacienţilor este bună, spun medicii, ei prezintă doar semne de boală la debut, adică febră, frisoase sau dureri de cap. Fiecărui pacient inernat i-au fost prelevate probe de exudat nazal şi faringian şi lichid cefalorahidian care au fost trimise la Bucureşti. „Ne aşteptăm ca astăzi sau mâine să primim rezultatele analizelor de laborator de la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Până atunci, vorbim în continuare despre suspiciuni. Ancheta epidemiologică este în curs, se fac în continuare consulturi ale celor care au intrat în contact cu cei 19 pacienţi internaţi cu suspiciune de meningită. S-a eliberat o aripă a spitalului în vederea internărilor, iar pacienţii sunt izolaţi. Între timp. Direcţia de Sănătate Publică a făcut dezinfecţii în toate locurile în care a fost necesar, în şcoli, licee, discoteci, cămine culturale în care au fost prezenţi tinerii internaţi acum în spital“, a declarat Claudia Bularca, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Toţi pacienţii internaţi sunt adolescenţi care au participat la o peterecere de majorat împreună cu un tânăr care a murit joi la Spitalul de Copii, cel mai probabil din cauza meningitei. Şi în cazul acestuia se aşteaptă confirmarea rezultatelor de laborator de la Intitutul „Matei Balş“, precum şi necropsia. Peste 200 de persoane au fost consultate de urgenţă, în ultimele zile, la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. Ultima epidemie de meningită s-a înregistrat la Braşov în urmă cu 12 ani, spun medicii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*