Stiri Brasov

Un caz de meningită confirmat cu o metodă de testare rapidă la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov

Specialiştii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov au confirmat că unul dintre cei opt tineri internaţi cu suspiciune de meningită este purtător al microbului responsabil pentru această boală gravă. „Avem un caz confirmat prin PT PCR (o metodă rapidă de bilogie moleculară n.red). Microbul este într-adevăr meningococ. Metoda este extraordinar de utilă în astfel de situaţii“, a declarat dr. Ramona Ionescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov. Potrivit specialiştilor, acest test este unul preliminar şi ajută la intervenirea rapidă cu tratament medicamentos adecvat, dar rezultatele care vor confirma în mod cert cazurile sunt aşteptate de la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti. Opt tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 22 ani sunt inernaţi în spital după ce un alt tânăr a murit joi la Spitalul de Copii din cauza meningitei. La Braşov a fost declanşată o anchetă epidemiologică în urma căreia 130 de elevi şi profesori au fost consultaţi şi au primit profilaxia necesară în astfel de situaţii.

Anchetă epidemiologică la Braşov, după ce un tânăr a murit la spital. Alţi opt adolescenţi sunt internaţi cu suspiciune de meningită

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*