Stiri Brasov, Turism

Transfăgărășanul s-a deschis anul acesta cu două săptămâni mai devreme decât de obicei

CNAIR a anunțat că astăzi s-a redeschis traficul pe Transfăgărășan între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscu Negru (județul Argeș), cu aproape două săptămâni mai repede decât în alți ani. Pe timpul nopții, totuși, restricția de trafic va fi menținută din cauza vizibilității reduse. „Precizăm că pe acest sector este interzisă circulația pe timpul nopții, între orele 21:00 și 07:00, din cauza vizibilității reduse (ceață) și a fenomenelor meteorologice neprevăzute ce pot pune în pericol siguranța participanților la trafic”, anunță CNAIR. Decizia de a redeschide traficul vine după revizia specială făcută, joi, pe tronsonul respectiv. CNAIR precizează însă că există numeroase sectoare cu pericol de căderi de stânci, pietre și viituri, semnalizate corespunzător, unde nu se recomandă staționarea autovehicolelor.

DN 7C – Transfăgărășan face legătura între județele Sibiu și Argeș și este închis, anual, între 1 noiembrie și 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), pe celelalte porțiuni circulația fiind permisă tot timpul anului. În acest an, lucrările de îndepărtare a zăpezii de pe carosabil au început în luna mai și s-au finalizat mai repede, nefiind atât de multă zăpadă depusă ca în alți ani. Transfăgărășanul a fost construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România. Șoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri și viaducte, dar și cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*