Economic, Stiri Brasov

Șeful Continental: Industria auto se schimbă. Este nevoie de experţi în software

Grupul german Continental, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, anunţă că vrea să crească numărul de angajaţi în România cu 1.500 de persoane, în acest an, şi că are nevoie în special de experţi în software.

„Sectorul automotive se află într-o continuă schimbare. Este nevoie de experţi în software, precum şi cu alte competenţe care să contribuie din plin prin ideile lor inovative la dezvoltarea acestui domeniu. Vorbim despre oameni care generează idei ce aduc plusvaloare sistemelor din autovehicule. În acest an, Continental are planificată creşterea numărului de angajaţi în România cu 1.500 de persoane“, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental România.

În perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. De asemenea, compania este partener al unui joint venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti.

Grupul Continental, care se apropie de un total de 20.000 de angajaţi, a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 20% a cifrei de afaceri în România, la 12 miliarde de lei (2,66 miliarde de euro), potrivit datelor companiei. Dacă grupul german ar avea toate activităţile din România pe o singură companie, ar fi cea de-a patra cea mai mare firmă locală după Dacia, OMV Petrom Marketing şi OMV Petrom.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*