Stiri Brasov, Turism

Operatorii din turismul brașovean au avut „zi de instrucție” cu autoritățile, pentru organizarea unor tabere sigure în vacanța de vară

Agenții economici care dețin unități de cazare și restaurante în Brașov au fost convocați la o întâlnire cu oficialii Prefecturii, ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai Protecției Consumatorului, dar și ai Gărzii de Mediu. Acestora li s-au reaminti câteva reguli de bază, astfel ca vacanța de vară să nu se termine la spital pentru unii dintre clienții acestora.

Prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, a subliniat faptul că este important ca să se facă mai întâi o activitate de prevenție și să existe un parteneriat între autorități și agenții economici, amenzile urmând să fie aplicate în ultimă instanță doar în acele cazuri unde nu există bunăvoință. Autoritățile brașovene au luat în discuție în special organizarea taberelor pentru copii de către unitățile private, mai ales că în ultimii ani au fost înregistrate incidente în astfel de situații. „Vrem ca agenții economici din turismul brașovean să fie conștienți de normele pe care să le respecte pentru a preîntâmpina incidentele, cum ar fi de exemplu toxiinfecțiile alimentare, care aduc și o bulină neagră turismului brașovean. Pentru a înețelege cât mai bine, am prezentat și diferite cazuri cu care ne-am confruntat până acum, tocmai în ideea de a nu se repeta”, a explicat Dorin Enache, directorul DSV.

Autoritățile vor fi notificate de către operatori în privința taberelor pe care le găzduiesc

Acesta a subliniat faptul că taberele nu mai sunt făcute în cadru organizat, ținând cont că taberele de stat au dispărut, iar pe timpul vacanței de vară se organizează așa-zise tabere private în cadrul unor unități de cazare, în special pensiuni. „Pentru unele dintre incidentele pe care le-am avut, devină au fost și însoțitorii, deoarece i-au lăsat pe copii să își achiziționeze alimente și băuturi din afara unităților unde erau cazați, iar apoi au apărut toxiinfecții alimentare, iar în vederea depistării cauzei și tratării copiilor a fost necesară mobilizarea de forțe importante din partea mai multor instituții. De aceea, și agenții economici și însoțitorii trebuie să conștientizeze faptul că mesele copiilor trebuie asigurate în cadru organizat”, a subliniat șeful DSV Brașov.

În urma discuțiilor la care au participat aproape 100 de reprezentanți din domeniul HORECA s-a decis de comun acord cu aceștia ca atunci când au cazate astfel de grupuri să notifice instituțiile abilitate, astfel încât aceste tabere private să fie mai bine monitorizate și prevenite situațiile de risc.

Cel mai grav incident petrecut într-o tabără din Brașov, a avut loc în 2009

Cele mai multe tabere școlare se organizează în județul Brașov pe timpul vacanței de vară în zona Glăjărie – Râșnov, Bran și la Sâmbăta. Cel mai grav incident de toxiinfecție alimentară din județul Brașov a fost înregistrat în 2009, la o tabără privată organizată în stațiunea Bran, când 87 de copii și profesori au fost diagnosticate cu aceste simptome, iar 37 de persoane au avut nevoie de spitalizare pe timp mai lung. Și în luna iulie a anului trecut, opt copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani transportaţi la Braşov cu ambulanţele cu toxiinfecție alimentară, fiind cazați tot la o pensiune din zona Bran-Moieciu.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*