General

Noua piațetă din spatele Aro Palace va fi inaugurată pe 22 iulie cu un concert de muzică militară

Lucrările de reamenajare a fostei parcări din spatele Hotelului Aro Palace se apropie de final, după ce au fost reluate în luna mai. După cum ne-a declarat administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz, la această oră, lucrările sunt definitivate în proporție de 75%, iar până cel târziu în 22 iulie vor fi făcute toate finisajele.

Primăria Brașov vrea să transforme această locație într-o piațetă peitonală, ca de altfel și strada vecină Sf. Ioan, și să devină o zonă unde să fie organizate evenimente pentru petrecerea timpului liber. Tocmai de aceea, pe 22 iulie, inaugurarea oficială a noii Piațete Sf. Ioan va fi făcută cu un concert de muzică militară. Concertul va fi susținut de către fanfara Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă și de Orchestra Muzicii Reprezentative a Armatei din București.

Filme și concerte în aer liber și în Piața Sfatului

De asemenea, Miklos Gantz, a anunțat că au fost finalizate și lucrările de reparație a pavimentului și a fântânii arteziene din Piața Sfatului, iar odată cu finalizarea acestor lucrări, în zona istorică a orașului vor fi organizate o serie de evenimente ce sunt incluse în Programul de Evenimente Culturale al Brașovului. Unul dintre evenimentele ce vor avea loc în următoarea perioadă, 4 – 9 iulie, este Caravana Metropolis/Cinema în aer liber. În fiecare seară de la ora 21.30, în Piața Sfatului vor rula diferite pelicule. De asemenea, pe 7 și 8 iulie, înainte de film, începând cu ora 19.00, vor avea loc concerte ale Filarmonicii și Operei. Astfel, pe 7 iulie orchestra Filarmonicii Brașov sub bagheta dirijorală a lui Cristian Oroșanu vor interpreta „Pagini simfonice în ecouri estivale”, iar pe 8 iulie, artiștii operei vor susține un concert extraordinar pe arii celebre din Verdi, Rosini, Strauss, Gershwin și Bizet.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*