Economic, Stiri Brasov

Afacerile Bilka Steel urcă cu 50% în primele șase luni ale acestui an

Producătorul de învelitori metalice Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, estimează pentru primele două trimestre ale anului un avans de peste 50% al cifrei de afaceri, pe fondul creşterii de preţ înregistrată la materiile prime şi a creşterii volumului de producţie.

Businessul nostru se bazează pe sezonalitate, vârful fiind atins în perioada august-septembrie. Cu toate acestea suntem deja pe creştere. Estimez că în primele două trimestre ale anului vom avea un avans de peste 50%”, spune Horaţiu Ţepeş, proprietarul Bilka, care explică faptul că circa 20% din acestă creştere se datorează majorării de preţ a materiilor prime şi aproximativ 30% vine din creşterea volumului de producţie.

Antreprenorul mărturiseşte că acestă evoluţie este peste estimarea bugetată şi adaugă faptul că piaţa de construcţii rezidenţiale ar putea înregistra un avans de peste 10% până la finele acestui an.

Anul trecut, compania a înregistrat afaceri de peste 60 mil. euro, plus 41% faţă de 2015 şi o triplare a profitului până la 33,2 milioane de lei (7,4 milioane de euro).

Bilka Steel şi-a triplat profitul anul trecut, până la 33,2 milioane de lei (7,4 milioane de euro), potrivit rezultatelor transmise de companie. „Ne-am majorat profitul pentru că cifra de afaceri a crescut, dar costurile fixe au rămas aceleaşi. Am majorat şi exporturile, care au reprezentat 10% din cifra de afaceri şi ne-am consolidat prezenţa în reţeaua DIY (do it yourself) în care suntem prezenţi, Dedeman”, spune Horaţiu Ţepeş.

Anul trecut, exporturile Bilka Steel au fost în valoare de 27,3 milioane de lei (6 milioane de euro), la o cifră de afaceri totală de 271 de milioane de lei (60 milioane de euro). Compania a exportat produse în Ucraina, Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Republica Moldova, unde era deja prezentă şi înainte de 2016.

„Nu ne-am propus să ne extindem pe alte pieţe, vrem să ne concentrăm pe acestea. Piaţa de oţel prevopsit a ajuns anul trecut la 256.000 de tone, de la 213.000 de tone. În Polonia, de exemplu, piaţa este de 900.000 de tone. La noi mai este loc de creştere şi suntem pe un drum bun”.

Producătorul a avut anul trecut o medie de 200 de angajaţi, iar la finalul anului trecut a instalat noi utilaje în vederea creşterii capacităţii de producţie, ceea ce a dus numărul total de angajaţi la 300. Cei mai mulţi sunt angajaţi în producţie, restul ocupându-se de vânzări, servicii financiare şi marketing. „Până la finalul anului, vom ajunge probabil la 315 salariaţi”, mai spune Horaţiu Ţepeş.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*