Stiri Brasov, Turism

Curtea de Apel a meținut decizia ca Statul Român să fie proprietar al Cetățuiei Brașovului. ARO Palace poate merge mai departe la instanța supremă

Curtea de Apel Braşov a emis miercuri sentinţa în procesul privind Complexul Cetate, după o serie de amânări. În luna octombrie a anului trecut, în primă instanță, judecătorii Tribunalului Brașov au deci ca obiectivul, trebuie să treacă din proprietatea Aro Palace în cea a statului român. În conformitate cu sentința magistraților Curtții de Apel se „păstrează dispoziţiile sentinţei apelate referitoare la admiterea cererii de intervenţie în interes propriu formulată de intervenientul Statul Român, reprezentat legal de Ministerul Finanţelor Publice, şi obligarea pârâtei SC Aro Palace SA să lase intervenientului Statul Român în deplină proprietate şi posesie imobilul mai sus identificat”. De asemenea, curtea a dispus „rectificarea CF 130755 Braşov, în sensul intabulării dreptului de proprietate al Statului român, prin Ministerul Finanţelor Publice, asupra imobilului înscris sub nr. top 2068/1/2, în suprafaţă de 5.002 mp”.

De asemenea, Primăria Brașov a formulat propriul apel prin care a urmărit să obțină cetățuia în domeniul public al municipiului, după ce prima instanță a decis ca proprietar să fie statul român. În schimb, Curtea de Apel a respins cererea Primăriei Braşov. Decizia magistraților poate fi contestată în termen de 30 de la comunicare la Curtea de Apel Braşov, însă dosarul ar urma să se judece la instanţa superioară, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere valoarea de inventar a imobilului. Valoarea de inventar a imobilului, conform declarației fiscale depusă de Aro Palace și în funcție de care s-au plătit taxele judiciare, este de 1.606.812 lei.

Compania Aro Palace a ajuns proprietar al cetăţii fără să plătească pentru aceasta vreun ban. Cetatea a fost în patrimoniul ONT (companie de stat) din 1982. În 1990 societatea s-a privatizat, iar din ea au rezultat două companii: Postăvarul SA şi Poiana SA. Compania Postăvarul a intrat în posesia cetăţii alături de alte active, iar din 2000 şi-a schimbat numele în Aro Palace.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*