IT, Stiri Brasov

Divizia IT din România a grupului german Metro, cu activități și la Brașov, a ajuns la afaceri de 33,3 milioane de euro

Afacerile Metro Systems România, compania care gestionezează în prezent întreaga infrastructură IT a grupului german de comerţ, au crescut anul trecut cu circa 10%, la aproape 149,5 milioane lei (33,3 milioane de euro), în timp ce profitul net s-a majorat cu 83%, la 7,5 milioane lei (1,7 milioane euro), potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Compania a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani, aceasta preluând în urmă cu doi ani toată activitatea de dezvoltare software a grupului Metro, precum şi cea de operaţiuni de aplicaţii din Germania. Procesul de transfer a fost finalizat în 2015 după o perioadă de doi ani. Astfel, Metro Systems România asigură de pe plan local toate activităţile necesare funcţionării sistemelor IT ale grupului Metro din întreaga lume, începând de la proiectarea, dezvoltarea, livrarea şi implementarea unor soluţii de IT, până la verificările de calitate, operarea infrastructurii şi serviciile de suport şi mentenanţă.

Anul trecut, compania a avut un număr mediu de 739 de angajaţi, cu 42 mai puţini decât în 2015, conform Ministerului de Finanţe. Echipa Metro Systems România este împărţită aproape în mod egal între departamentul de dezvoltare de software şi cel de operare IT şi administrare a aplicaţiilor folosite de grup.

Majoritatea angajaţilor lucrează la sediul central din Bucureşti, iar restul în centrul de la Braşov deschis în anul 2014. Grupul Metro este unul dintre liderii comerţului din Europa, acesta operând în total o reţea de peste 2.200 de magazine în 31 de ţări. În afară de România, grupul Metro mai are un centru IT în Shanghai, unde se oferă servicii de suport de nivel 2 (SLS – second level support), pentru a acoperi regiunea Asiei, însă acesta oferă servicii şi pentru Europa. De asemenea, retailerul german colaborează şi cu o echipă din India pentru dezvoltare de software offshore.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*