Imobiliare, Stiri Brasov

Dezvoltarea noii zone comerciale și de blocuri propusă de Immochan, vizavi de mall, va fi discutată astăzi de către Comisia de Urbanism a Primăriei

Blocuri Coresi AvantgardenÎn vederea dezvoltării de noi proiecte imobiliare pe fosta platformă industrială Tractorul, Immochan a demarat în luna februarie demersurile birocratice în vederea elaborării unui nou PUZ pentru zona de vizavi de mall, respectiv de peste strada Zaharia Stancu, unde pe o parcelă a început deja construcția de blocuri. Potrivit documentaţiei depuse de dezvoltatorul imobiliar, pe fosta platformă industrială, vizavi de Coresi Shopping Resort, urmează a se construi blocuri cu câte opt şi cinci etaje, iar pe partea dinspre 13 Decembrie vor fi realizate zone comerciale de tip hypermarket. În ședința de săptămâna trecută a Comisiei de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Primăriei Brașov s-a stabilit că respectiva zonă va fi reglementată în 2 etape.

Într-o primă etapă se va reglementa din punct de vedere zona dintre perimetrul unde se construiesc deja blocuri de către dezvoltator (Avantgarden Coresi – n.r.) și până la strada 13 Decembrie. Într-o a doua etapă, se vor stabili reglemntările pentru partea industrială de hale din vecinătatea străzii Zaharia Stancu spre Triaj. În ședința de mâine (astăzi – n.r.) a Comisiei de Arhitectură va fi analizată prima etapă a acestui PUZ”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Lărgirea străzii 13 Decembrie și perdele verzi

În ședința din luna februarie când s-a discutat studiul de oportunitate pentru acest PUZ s-a pus şi problema restudierii circulaţiilor în zonă, una dintre variante fiind lărgirea străzii 13 Decembrie cu o bandă, ceea ce ar însemna că proprietarii de teren ar trebui să cedeze suprafaţa necesară. De asemenea, o condiţie impusă de Comisia de Urbanism şi Arhitectură a fost ca între zona de locuinţe şi cea comercială să fie amenajată perdea verde, iar o altă astfel de perdea să existe între zona comercială şi strada 13 Decembrie.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*