Imobiliare, Stiri Brasov

Cele două noi cartiere care ar urma să se ridice pe 200 de ha în Stupini au „fentat” sârmele de înaltă tensiune care le stăteau în cale

Dezvoltarea din punct de vedre imobiliar a unei zone de aproape 200 de hectare din cartierul Stupini a fost blocată încă de la finele anului 2015, din cauza faptului că Transelectrica a refuzat să emită avizul necesar (având în vedere că o parte din terenurile la care se referă planurile erau sub liniile aeriene de înaltă tensiune).

Soluţia găsită pentru a scăpa de această problemă a fost conturarea a două PUZ-uri separate și excluderea zonei de sub liniile de electricitate din această documentație, însă cea mai mare provocare în vederea conturării documentației a fost regândirea traseului drumurilor de legătura. „Când era un PUZ, exista legătură între cele două parcele pe sub liniile de înaltă. Ținând cont că nu s-a putut obține avizul pe un PUZ care să cuprindă întreaga suprafață, a trebuit regândită trama stradală, astfel încât să asigure deservirea loturilor de teren”, a explicat viceprimarul Brașovului, Barabas Laszlo.

Astfel, cele două PUZ-uri au fost definitivate și vor intra în dezbaetere publică, respectiv toți cei care dețin terenuri în această zonă vor fi anunțați cu privire la reglementările urbanistice propuse prin această documentație.

Unul dintre PUZ-uri vizează zona cuprinsă între strada Fagurelui – str Pășunii – pârâul Ghimbășel (112 ha), iar celălalt, zona dintre Calea Feldioarei – strada Fagurelui – str Pășunii și o stradă nouă propusă (94 ha), care va veni din DN 13 și va fi paralelă cu drumul spre Hălchiu. De asemenea, va fi lăsată o zonă de protecţie de 75 de metri, până la limita magistralei de înaltă tensiune a Transelectrica, astfel încât PUZ-urile de pe o parte şi alta, precum şi reţelele de drum care ar urma să fie construite, să nu se intersecteze cu această zonă.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*