Stiri Brasov

Vechea parcare din spatele Hotelului Aro a fost închisă. Până la jumătatea lui iulie, lucrările ar putea fi gata, iar asfaltul înlocuit complet cu piatră cubică

Lucrările de refacere a infrastructurii din spatele Hotelului Aro Palace au fost reluate săptămâna aceasta, zona care rămăsese parcare fiind închisă, iar asfaltul decopertat. Luna trecută, angajații firmei Flash Lighting Services, care administrează rețelele de iluminat din municipiu, au montat pe porțiunea reabilitată anul trecut stâlpi și lampadare noi, asemănătoare celor din Piața Sfatului, iar acum au trecut la înlocuirea rețelei subterane și a iluminatului pe partea care rămăsese asfaltată.

„S-a lucrat pentru început la decopertarea asfaltului și s-a trecut la refacerea rețelei electrice și a iluminatului public. Apoi, pe întreaga zonă se va monta piatră cubică, zona de demarcare a străzilor urmând să fie marcată cu pietre de culoare albă. Lucrările se desfășoară în conformitate cu autorizația de construire și avizul Comisiei de Cultură”, a explicat viceprimarul Brașovului, Barabas Laszlo.

Anul trecut, lucrările de reabilitare au fost sistate, după ce au existat unele disensiuni între Primărie și oficialii de la Cultură. Astfel, după ce inițial Comisia Zonală a Monumentelor Istorice din cadrul Direcției Județene de Cultură Brașov a dat aviz negativ pentru amenajarea unei piațete în spatele Hotelului Aro Palace, motivând că nu există un studiu istoric în acest sens, în luna ianuarie, Primăria a prezentat spre consultare chiar două studii istorice ce au vizat zona respectivă. În aceste condiții, Comisia a emis un aviz favorabil pentru continuare lucrărilor. În conformitate cu avizul de la Cultură și autorizația de construcție se va lucra la înlocuirea îmbrăcăminților asfaltice degradate și faianțate de pe carosabil și trotuar cu calupuri de bazalt prelucrate. Practic, se va pava și cealaltă parte a parcării, care a rămas la stadiul de asfalt și unde se parchează în continuare.

Reprezentanții Primăriei vor să termine cât mai repede lucrările. „Ne propunem să finalizăm lucrările până la jumătatea lunii iulie, astfel încât în perioada de sezon de vară să nu mai avem șantier deschis în acea zonă”, a punctat Barabas Laszlo.

După Piața Sfatului, iluminat nou, pe modelul celui din zonele istorice ale Romei și Veneției, și în zona din spatele Hotelului Aro. De luni, se reiau lucrările din parcare

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Din câte înteleg va fi piaţetă în spatele Hotelului Aro Palace, dar locurile de parcare care erau acolo unde vor fi mutate?

  2. Locurile de parcare se vor muta pe strada domnului Barabas Laszlo. Nu este mai simplu asa. In fata casei dansului, ca sa experimenteze si el ce simțim noi riverani din centru. Ducem mașinile acolo pentru ca nu mai trebuie sa plătim nici o taxa de parcare. Oare ale cărui interese de sunt ascunse in spatele lucrilor de amenajare a piațetei. Iarăși șmecheria este in floare !!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*