Economic, Stiri Brasov

Draexlmaier vrea să se dezvolte la Brașov, dar încep să lipsească vorbitorii de limbă germană

Daniel Heymann, directorul general Draxlmaier, a declarat, ieri, că „în unele locuri din România creştem, cum ar fi Braşov, unde avem nevoie de oameni – ceea ce ne lipseşte sunt vorbitorii de limba germană”.

Lucrăm în Braşov cu tehnologie înaltă. Investim în oameni şi în educaţie în România. Despre nivelul de plată între fabricile din Braşov şi din Piteşti, depinde de fiecare ce face. Noi clasificăm salariile în funcţie de cât sunt de specializate şi cât durează să îi antrenăm. Dacă antrenăm oameni în 2-3 săptămâni, pentru job-uri uşoare, vor primi un salariu mai mic decât cei care trebuie trainuiţi timp de 2-3 luni. Multe produse de înaltă calitate vin din Braşov, inclusiv interioare de Maseratti”, a explicat sursa citată.

Germanii de la Draexlmaier au început la Codlea extinderea fabricii pe care o dețin în judeșul Brașov. Extinderea vizează construirea unei noi hale de producţie, alăturată celor două unităţi inaugurate în primăvara anului 2015. Clădirea va fi finalizată anul acesta, când se estimează şi începerea activităţii de producţie. Primele două hale Dräxlmaier din Braşov au o suprafaţă totală de aproximativ 25.000 de metri pătraţi şi au presupus o investiţie cumulată de 50 de milioane de euro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

3 Comentarii

  1. Asta-i culmea, Domnul Heymann vrea vorbitori de limba germana si calificati! Pai sa ofere salarii ca-n Germania, Austria sau Elvetia si o sa se intoarca vorbitorii de germana la Brasov.

  2. Intr-adevar vorbitorii de limba germana s-au orientat catre corporatiile din Bucuresti, Cluj sau Timisoara unde exista potential financiar si oportunitati de dezvoltare profesionala.

  3. Cei care necesita un timp de instruire mai mare vor primi si un salariu mai mare ?conform declaratiei… mi se pare un nonsens daca nu o greseala de logica sau exprimare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*