Locuri de munca, Stiri Brasov

Doar 34 de brașoveni și-au găsit job la „bursa AJOFM”, deși oferta a fost bogată: peste 2.100 de locuri de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov a prezentat astăzi rezultatele oficiale ale Bursei Generașe a Locurilor de Muncă, organizată pe 7 aprilie. Cu această ocazie 124 agenţi economici au oferit 2.175 locuri de muncă vacante, dintre care 136 pentru persoane cu studii superioare și 2.039 pentru persoane cu studii medii.

Locurile de muncă oferite au acoperit o paletă destul de largă, de 327 meserii (78 pentru studii superioare si 249 pentru studii medii), dar cu toate acestea puțini sunt și cei care au fost angajați cu acte în regulă după această bursă. Ca urmare a evaluarii finale privind rezultate obținute la o lună de la data desfășurării bursei generale a locurilor de muncă doar 34 persoane au fost angajate ca urmare a participării la această acțiune de corelare a cererii și ofertei de forță de muncă din județul Brașov.

Ce joburi au fost mai atractive

Liliana Dragomir, directorul executiv al AJOFM Brașov, a precizt că respectivele persoane au fost încadrate în meserii precum: consultant bancă, inginer, specialist achiziții, inginer mecanic, funcționar administrativ, recepționer hotel, muncitor necalificat, ambalator manual, șef serviciu voluntar situații de urgență, controlor calitate, manipulant marfa, strungar, muncitor necalificat la ambalarea și montarea pieselor, operator introducere, validare și prelucrare date, lucrător comercial, îngrijitor clădiri, agent servicii client, funcționar ecenomic, sortator produse, portar, agent de securitate, agent asigurări.

Structura pe forme de învățământ a persoanelor încadrate ca urmare a participarii la acest eveniment se prezintă astfel: 6 persoane cu studii superioare, 14 persoane cu învăţământ liceal sau postliceal, 5 persoane cu învăţământ profesional, 9 persoane cu învățământ general.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*