Social, Stiri Brasov

Legea „Brașovului verde” a devenit oficială: cine construiește o locuință este obligat să planteze un pom

Hotărârea votată în şedinţa de plen din 28 aprilie a Consiliului Local Braşov, prin care s-a aprobat programul „Braşovul verde” (ce obligă orice persoană sau dezvoltator imobiliare care construiește o nouă locuință să planteze un pom), poate fi aplicată, după ce juriștii Prefecturii Brașov au dat avizul de legalitate pentru aceasta. Legea locală a fost adoptată pe modelul celei existente deja la Ghimbav.

În conformitate cu această hotărâre, orice persoana fizică sau juridică din municipiul Brașov care solicită autorizaţie de construire pentru locuinţe sau alte categorii de obiective cu caracter definitiv are obligaţia de a planta pomi fructiferi/arbori/arbuşti. Numărul de pomi diferă în funcție de tipul construcției: 3 pomi fructiferi/arbori/arbuşti, în cazul locuinţelor unifamiliale (casă), un pom pentru fiecare apartament/garsonieră în cazul construcțiilor curegim de înălțime parter + 2 etaje + mansardă sau minimum 20 de pomi pentru onstrucțiile mai mari de P+2+M. Și în cazul halelor va deveni obligatoriu plantarea unei perdele de arbori pe tot perimetrul halei, exceptând căile de acces.

Desigur, există și SANCȚIUNI pentru cei care nu se conformează. Cei care solicită eliberarea de autorizații de construcire pentru locuințe, dar nu plantează și pomoi, pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 de lei pentru persoanele fizice și 3.000 de lei pentru persoanele juridice.

Nu în ultimul rând, hotărârea mai prevede șică  că persoanele care se căsătoresc vor putea planta pe domeniul public 1 pom fructifer/arbore/arbust, iar pentru fiecare nou născut, părinţii vor putea planta pe domeniul public câte un pom fructifer/arbore/arbust, care va purta numele copilului.

Înverzim și Brașovul cu forța? Consilierii locali vor decide vineri dacă vom planta câte un pom la fiecare locuință nou construită

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*