Stiri Brasov, Turism

Americanii de la Travel Pulse despre Brașov: „Dacă vrei să urci pe Tâmpa, nu uita să iei o sticlă de vin roșu pe care să ți-o oferi ca recompensă pentru că ai ajuns în vârf!”

Travel Pulse, una dintre cele mai importante reviste turistice din Statele Unite, alocă un spațiu generos Brașovului în ultima sa ediție.

„În timp ce România rămâne în continuare una dintre țările cele mai subestimate din Europa, călătorii care ajung în această bijuterie a Europei de Est vorbesc despre un loc special – Brașov”.

„Brașovul este plin de piațete umbroase și de clădiri grațioase, vrednice de un oraș important sau un spa, cel puțin lângă gară. Amplasat la poalele de la Munții Carpați, orașul este încununat de vârfuri împădurite, iar multe dintre străzile sale medievale te duc în jos și în sus, în văi verzi superbe.

Așezarea este cu adevărat idilică, o excursie pe jos până în vârful Muntelui Tâmpa – care domină orașul – fiind cel mai bun mod de a lua totul în joacă. Poți ajunge în vârf fie pe jos, fie printr-un teleferic, dar odată ajuns sus vei fi răsplătit cu o vedere spe peisajul rural din Transilvania și spre labirintul de străzi pavate cu pietre mâncate de vânt”

„Unul dintre cele mai frumoase repere vizibile de sus este centrul Brașovului – Piața Sfatului. Această piațetă este căptușită cu cafenele, restaurante și baruri și are în centrul său o clădire galbenă, Primăria Veche, al cărei turn-ceapă este simbolul farmecului european.

Dacă ai de gând să urci pe Tâmpa, ia-ți o sticlă de vin roșu local ca o recompensă pentru ajungerea în vârf, dar ai grijă acolo sus deoarece este un imens semn în stilul Hollywood care blochează unele dintre cele mai frumoase priveliști. Da, ai citit corect, există o colecție de litere albe uriașe pe vârful muntelui Tampa pe care scrie „Brașov“. În timp, câteva filme cu buget mare au fost turnate în zonă (cel mai notabil fiind Cold Mountain, cu Nicole Kidman și Jude Law), semnul fiind o pictogramă ciudată decât un simbol.

Brașovul găzduiește două lăcașuri de cult fascinante: Biserica Neagră și Catedrala Sf. Nicolae.

Biserica Neagră este cea mai mare biserică gotică din toată România și este așezată lângă Piața Sfatului încă din secolul al 14-lea. Biserica și-a luat numele de la funinginea care i-a cuprins fațada în urma unui incendiu.

Situată în cartierul Șchei, Catedrala Sf. Nicolae arată exact ca tipul de biserică pe care v-ați aștepta să o întâlniți în Transilvania. Catedrala este acoperită de câteva turle ascuțite și este încojurată de un cimitor. În interior, există comori de descoperit, cum ar fi un set de picturi murale regale.

Brașovul a fost fondat de coloniștii sași veniți din Germania zilelor noastre. După ce a suferit multe invazii, ei au decis să fortifice orașul cu un set de ziduri de apărare. Încă se mai văd urme ale acestor ziduri, porți de intrare și resturile turnurilor lor de veghe, oferind o incursiune fascinantă în ceea ce a fost viața aici în timp ce din exterior amenințările erau aproape constante.

Mai sunt două ziduri peste care nu poți sări – pereții care adăpostesc Strada Sforii, care este una din cele mai strâmte din Europa. Ajunși aici, puteți atinge ambele fațade în timp ce vă plimbați pe străduța încă distractivă pentru turiști”.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Crisan Rodica

    Pacat ca nu se spune nimic de prima scoala romaneasca,este lasata in paragina,este de o valoare uriasa.

  2. Pingback: Revista presei ANAT, săptămâna 12-18 Mai 2017 | iVisit.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*