Imobiliare, Stiri Brasov

AFI Palace a început demersurile „birocratice” pentru ridicarea efectivă a construcției noului centrul comercial din Centrul Civic

Lucrările de transformare a vechii platforme industriale Hidromecanica din Centrul Civic au început încă de anul trecut cu lucrările preliminare amenajării construcției propriu-zise a noului complex comercial, respectiv degajarea terenului de fundaţii nedemolate anterior, ecologizarea și nivelarea terenului. Cum această etapă se apropie de final CEO-ul AFI Europe, împreună cu arhitecții care au proiectat clădirile, a avut ieri o întâlnire cu membrii Comisiei de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, din care fac parte atât reprezentanți ai municipalității, cât și o serie de arhitecți, în vederea obținerii autorizației de construcție pentru edificarea propriu-zisă a complexului comercial.

„Firma a avut eliberată o autorizație de construire pentru executarea lucrărilor de igienizare, degajare, salubrizare și ecologizare a fostei platforme industriale Hidromecanica. În vederea demarării lucrărilor la clădire este necesară eliberarea unei noi autorizații, iar dezvoltatorul împreună cu arhitecții a prezentat în Comisia de Urbanism proiectul în întregime, dar și alte proiecte pe care le-a derulat în țară și în străinătate. Cu această ocazie s-a discuta și despre amenajarea zonelor verzi în cadrul sistematizărilor verticale, dar și despre iluminatul ambiental și arhitectural de pe zonele de promenadă. Totodată, am avut discuții cu proiectantul și cu privire la accesul și ieșirile din viitoarea clădire, din proiect reieșind că se asigură acces pentru aprovizionare, dar și către parcările sub și supra terană. Acum, urmează examinarea documentației de către serviciul de specialitate urmând a se analiza condițiile de eliberare a autorizației de construire”, a precizat administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz.

O nouă stradă și un nou sens giratoriu

În ceea ce privește sistemtizările rutiere, odată cu construcția noului mall și a spațiilor de birouri de către AFI, pe strada Nicolae Titulescu, în zona intersecției cu strada Dimineții se va amenaja un sens giratoriu, care va asigura accesul către parcarea din incinta mall-ului, dar și o nouă stradă de legătură între Nicolae Titulescu și B-dul 15 Noiembrie, paralelă cu strada Roșiorilor. AFI Palace Braşov va include un centru comercial de 45.000 mp închiriabili şi spaţii de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 mp.

Mall-ul AFI Palace Brașov va fi construit de compania care a ridicat și baza americană de la Deveselu – Danya Cebus. Danya Cebus Deveselu face parte din grupul Danya Cebus, care a ridicat proiectul AFI Cotroceni.

Noi simulări foto cu viitorul mall AFI Palace din Centrul Civic

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*