Stiri Brasov, Turism

Turiștii vor putea „apăra” Brașovul prin intermediul aplicației Questo

Patru tineri antreprenori au investit 70.000 de euro într-o aplicaţie de turism care te ajută să vezi oraşul pe care îl vizitezi prin ochii localnicilor, şi vor ca până la finalul anului să îşi recupereze investiţia şi să ajungă la peste 100.000 de utilizatori. „Questo îţi arată oraşul prin ochii localnicilor. Dacă vrei experienţe unice, autentice, atunci foloseşti Questo. După ce descarci aplicaţia, vezi ce questuri avem disponibile în fiecare oraş, şi din descrierea fiecărui traseu îţi dai seama de tematica acestuia“, a declarat la ZF Live Claudiu Petria, cofondator al aplicaţiei de turism Questo.

Aplicaţia îşi propune să plimbe utilizatorii dincolo de locurile arhicunoscute din oraşele turistice, în locuri mai „autentice“, pe unde s-ar plimba localnicii. În prezent aplicaţia şi traseele sunt gratuite, însă antreprenorii vor ca în viitor să aibă şi questuri contra cost. „Fiecare traseu are un punct de plecare, iar din acel punct utilizatorii trebuie să rezolve indicii, ghicitori. Pe măsură ce le rezolvă primesc poveştile şi legendele locurilor respective“.

Aplicaţia Questo a fost lansată oficial săptămâna trecută, şi în prezent are peste 1.000 de descărcări. Momentan sunt disponibile 9 quest-uri, în şase oraşe: Bucureşti, Braşov, Sibiu, Iaşi, Craiova şi Timişoara, însă se lucrează la dezvoltarea traseelor. „Vrem ca până la sfârşitul anului, să fim prezenţi în 25 de oraşe, nu doar în România”.

Traseele Questo sunt de două tipuri: un traseu unde utilizatorul este personaj activ, şi un alt tip în care utilizatorul este plimbat. „Spre exemplu, pentru varianta în care utilizatorul este este personaj activ, la Braşov ai o misiune, trebuie să aperi cetatea Braşovului. Dar dacă nu ţi se potriveşte acest quest, tot în Braşov ai un quest care se numeşte oraşul din inima ţării: eşti plimbat în cetate, în promenadă, afli poveşti şi legende din Braşov. Traseele sunt pe jos, le poţi alege în funcţie de personalitatea ta“.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*