Economic, Stiri Brasov

SIF Transilvania și-a dublat profitul în primul trimestru

SIF Transilvania a înregistrat, în primul trimestru al anului 2017, un profit de 3,15 milioane de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La 31 martie 2017, activele totale ale societăţii au crescut cu 36,18 milioane lei faţă de finele anului precedent, la 1,01 miliarde de lei. Datoriile înregistrate de societate la finele trimestrului I 2017 însumează 70,09 milioane lei, fiind mai mari cu 5,43 milioane lei faţă de cele înregistrate la finele anului precedent, creşterea fiind generată de impozitul amânat calculat pentru câştigul din diferenţele la valoare justă la activele disponibile pentru vânzare.

Capitalurile proprii se cifrează la 944,57 milioane de lei. Faţă de sfârşitul anului trecut, capitalurile proprii înregistrate sunt mai mari cu 30,75 milioane lei, creşterea fiind generată în principal de câştigul înregistrat prin evaluarea la valoare justă a activelor financiare deţinute în portofoliu.

Numărul de societăţi aflate în portofoliul societăţii s-a redus la 145 în primele trei luni ale acestui an, de la 165 în perioada similară a anului trecut, în principal prin reducerea numărului de societăţi necotate.

În condiţiile unei reduceri semnificative a numărului de societăţi aflate în portofoliu (trimestrul I 2017 faţă de trimestrul I 2016, respectiv 145 societăţi faţă de 165 societăţi), se constată menţinerea relativ constantă a ponderii subportofoliilor din cele mai importante sectoare de activitate, respectiv: turism, financiar, energie şi industrie, respectiv o uşoară diminuare a ponderii sectorului imobiliar’, se precizează în raportul companiei.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*