Imobiliare, Stiri Brasov

Ordinul Arhitecților consideră proiectul cartierului din „vârf de munte” inoportun, deoarece „va afecta iremediabil silueta oraşului”

După ce proiectul rezidențial propus a fi clădit lângă Bellevue Residence a fost făcut public, filiala din Brașov a transmis mass media un punct de vedere referitor la această idee, care este în faza avizare a studiului de oportunitate pentru conturarea Planului Urbanistic Zonal necesar demarării investiției. Arhitecții au înregistrat încă din data de 2 mai punctul de vedere și la Primăria Brașov considerând că „masivitatea construcţiei propuse va afecta iremediabil silueta oraşului dată fiind poziţionarea şi vizibitatea sitului respectiv”. „Masivitatea propunerii depăşeşte cu mult orice construcţie existentă din perimetrul sitului studiat. Volumul clădirii propuse depăşeşte chiar şi gabaritul clădirilor emblematice din centrul Braşovului. Prin poziţie dominantă de pe coama dealului Warthe, clădirea propusă va întrerupe silueta existentă a oraşului, caracterizată de dealuri şi munţi – suprafeţe verzi care conturează perspectivele din interiorul oraşului spre periferii şi care constituie un aspect valoros (identitar) al oraşului”, se precizează în punctul de vedere semnat de președintele OAR Brașov, Johannes Bertleff. 

Ar mai fi necesare și alte studii

Specialiștii de la OAR mai sunt de părere că pentru a evalua corect impactul unei structuri de această amploare este necesar ca investitorul să efectueze și un studiu de trafic privind încărcarea zonei cu traficul suplimentar generat, asupra vizibilităţii construcţiei şi integrităţii ei în peisaj perceput din poziţii importante din cadrul oraşului (în mod special percepţia din zona centrală protejată), darș I un studiu de impact asupra reţelelor edilitare ale zonei studiate.

„Parcela generatoare de PUZ se află într-o zonă ocupată preponderent cu locuinţe individuale; impactul construirii unei clădiri de aproximativ 30.000 de metri pătraţi desfăşuraţi va fi unul negativ prin dereglarea structurii urbane constituite (va aduce pagube privind calitatea vieţii din acele locuinţe, dar şi prin devalorizarea acestora). Considerăm că proiectul propus este inoportun pentru o dezvoltare coerentă a oraşului”, au conchis reprezentanții Ordinului Arhitecților.

Maurer vrea să construiască un cartier „pe munte”: peste 200 de camere care vor fi închiriate în regim hotelier lângă Bellevue Residence

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

6 Comentarii

 1. Pingback: Maurer vrea să construiască un cartier „pe munte”: peste 200 de camere care vor fi închiriate în regim hotelier lângă Bellevue Residence - Biz Brasov

 2. Noi avem oare un arhitect al orasului? De cativa ani asistam la o bataie de joc privind modul in care se permite costruirea de cladiri noi si refacerea fatadelor dupa prostul gust al fiecarui posesor de apartament.
  In loc sa se existinda orasul spre marginile plate sau in inaltime (ar fi cazul sa avem un centru business serios), facem mall-uri in mijlocul orasului si costruim blocuri pe dealuri in locul padurilor care dau tot farmecul orasului.

  + se contruiesc sute de cladiri noi, dar nimeni nu face o parcare? Era de asteptat ca arhitectul orasului, aceasta dna. Marilena Manolache sa faca ceva in acest sens. Din pacate nu a facut, iar prostia ei va costa enorm orasul in curand. Sa mai pomenim de spatii verzi in cartierele noi? Nu. Daca s-ar putea, sa fie distanta de nici 2 metri intre cladiri.

  Nu avem norme, dar avem carevasazica, un arhitect al orasului platit din banii nostri.

 3. Doar de curiozitate, sa mergeti sa vedeti la Isaran, cladirilea imense ridicate acolo la ce distanta sunt una de alta. Zero verdeata in jur, niste locuri de joaca demne de un peisaj ca Cernobalul. Soare pentru cei de la parter cu punga si beton peste tot. Copaci doar ce au scapat de la marginea drumului.
  Si sa va spun vestea buna.. mai fac inca 5 bucati la fel de mari. Sper ca doamna arhitect s-a imbogatit de pe urma aprobarii unor asemenea monstrii. De parca Brasovul nu ar avea suficient loc unde sa mearga pe intindere. Pacat.. din orasul verde.. ajungem gri.

 4. Octavian Razvan

  Foarte buna opinia Ordinului Arhitectilor, e o mizerie acest proiect daca e real. Subscriu si la textul de mai sus, “Noi avem oare un arhitect al orasului? De cativa ani asistam la o bataie de joc privind modul in care se permite costruirea de cladiri noi si refacerea fatadelor dupa prostul gust al fiecarui posesor de apartament.
  In loc sa se existinda orasul spre marginile plate sau in inaltime (ar fi cazul sa avem un centru business serios), facem mall-uri in mijlocul orasului si costruim blocuri pe dealuri in locul padurilor care dau tot farmecul orasului.

  + se contruiesc sute de cladiri noi, dar nimeni nu face o parcare? Era de asteptat ca arhitectul orasului, aceasta dna. Marilena Manolache sa faca ceva in acest sens. Din pacate nu a facut, iar prostia ei va costa enorm orasul in curand. Sa mai pomenim de spatii verzi in cartierele noi? Nu. Daca s-ar putea, sa fie distanta de nici 2 metri intre cladiri.” //Alex

 5. Opinia Ordinului Arhitectilor este absolut rezonabila – in centrul istoric si pe dealurile din jur ar trebui mentinut farmecul si intimitatea orasului – cladiri de asemenea dimensiuni nu ar trebui permise. Chiar Bellevue Residence care este relativ modest in dimensiuni comparativ cu ce este propus a degradat aspectul versantului respectiv. Nu am nimic impotriva cladirilor inalte in zona centrala dar cred ca ar fi potrivit sa fie in zona Centrului Civic nu pe dealurile din jurul zonei istorice. In plus simularile arata un design/arhitectura a cladirii teribila!

 6. Revin cu intrebarea de ieri. Ati scria ieri ca proiectul este in dezbatere publica pe pagina primariei.

  Aveti un link catre dezbaterea publica de pe pagina primariei?

  Pentru ca pagina este extrem de stufoasa. Nici cu ajutorul functiei de cautare nu inaintezi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*