Social, Stiri Brasov

Bătălie pe locurile de parcare de pe L.C. Babeș și Ciprian Porumbescu. Pentru a prinde un loc bun, locatarii au supralicitat ajungându-se la taxe de peste 400 lei/an

Zona Astra 2 este destul de aglomerată, astfel că și locurile de parcare de reședință nu prea ajung pentru toți locatarii. Astfel, la licitația care a fost organizată luni, s-au prezentat 180 de brașoveni care au dorit un loc de parcare de reședință, însă numai 152 și-au și adjudecat locul.

Reprezentanții Primăriei au precizat că a fost procedura cu cele mai multe licitații din ultimii ani, 21 de locuri fiind licitate cu strigare și adjudecate de către cei care au oferit cel mai bun preț. Astfel, s-a ajuns ca două locuri de parcare, unul de pe str. Ciprian Porumbescu, iar celălalt pe str. Liviu Cornel Babeş, să fie atribuite pentru suma de 460 de lei/an, în condiţiile în care preţul de pornire a fost de 144 de lei pe strada Ciprian Porumbescu şi de 132 de lei pe strada Liviu Cornel Babeş. Un alt braşovean a „pus ochii” pe un loc de pe Ciprian Porumbescu și a licitat împreună cu vecinii săi până la suma de 380 de lei, acesta fiind urmat de o persoană care va plăti 360 de lei/an pentru un spaţiu de pe strada Liviu Cornel Babeş.

La parcări, Astra 2. Procedura cu cele mai multe licitații din ultimii ani. 21 de locuri au fost licitate. Cele mai ieftine au fost de 200 de lei, față de prețul normal 144 lei, pe Ciprian Porumbescu și Pârâului, 210 lei pe L.C. Babeș în loc de 132 lei și s-a ajuns la suma de 460 de lei, 2 locuri, unul pe C. Porumebescu și unul pe L C Babeș.

La preţuri ridicate s-a ajuns şi în cazul a două locuri de parcare de pe Calea Bucureşti, acestea fiind câştigate contra sumelor de 350, respectiv 400 de lei/an.

Cele mai ieftine locuri de parcare pentru care s-a licitat au fost oferite la preţul de 200 de lei, în condiţiile în care se pornise de la 144 de lei. Procedurile de reatribuire vor continua şi în săptămânile următoare, până când va fi acoperit întregul oraş. Lunea viitoare, de la ora 10.00, se vor scoate la licitație locurile de parcare libere din zonele Florilor, Craiter şi Scriitorilor.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*