Imobiliare, Stiri Brasov

Studiu Storia.ro: Anul acesta se va investi masiv în sectorul imobiliar din Brașov

Potrivit unui studiu al Storia.ro, platformă online de vânzare imobiliară, în Brașov se va investi masiv în sectorul imobiliar în acest an.

„După cum indică și numărul de autorizații eliberate în primul trimestru, o zonă în care se va investi masiv în 2017 este reprezentată de centrul țării, în special de județul Brașov. De mai mulți ani, aici se configurează o nouă zonă industrială a României, odată cu numărul foarte mare de parcuri industriale, fabrici și companii care s-au mutat în regiune. Acum urmează, în mod firesc, o dezvoltare rezidențială. Gradul de absorbție speculat de dezvoltatorii rezidențiali este de 90% până la livrarea proiectelor. Prețul mediu de tranzacționare a locuințelor este estimat a crește cu aproximativ 5% în acest an. Datorită majorării cererii, zonele preferate de investitori pentru derularea de proiecte sunt municipiul Brașov, dar și localități limitrofe precum Sânpetru, Săcele, Cristian și Ghimbav. Conform datelor dezvoltatorilor, în municipiul Brașov și împrejurimile acestuia se vor construi peste 2.000 de locuințe”, arată studiul citat.
În primele trei luni ale acestui an autoritățile din județul Brașov au autorizat construcția a 1.597 de locuințe, mai mult decât dublu față de anul trecut. În total au fost eliberate 152 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 83% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Cele mai multe autorizaţii de construire au fost eliberate de către Consiliul Local al Municipiului Braşov (56), Consiliul Local al Comunei Tărlungeni (21), Consiliul Local al Comunei Cristian (19) și Consiliul Local al Comunei Bod (7).

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*