Locuri de munca, Stiri Brasov

Criza de muncitori din Brașov crește miza salarială: Un muncitor necalificat în construcții poate câștiga și 2.500 de lei pe lună

Criza de muncitori din Brașov a făcut firmele să își extindă căutările și în alte zone ale țării. Interesant este că în anunțurile de angajare, companiile au început să treacă și salariile acordate muncitorilor.

O firmă din Brașov angajează fierari, dulgheri și muncitori necalificați, oferindu-le atât cazare și transport gratuit, precum și salarii de cel puțin 2.500 de lei.

Anul trecut, un dezvoltator brașovean ajunsese să caute dulgheri și tencuitori în Ialomița, oferind salarii de 5.000 de lei plus cazare. De asemenea, un alt dezvoltator imobiliar brașovean a adus forță de muncă din Vietnam, după ce a observat că în țară nu mai găsește muncitori.

Și companiile din domeniul industrial au încercat anul trecut să „importe” muncitori din Vaslui, o zonă în care șomajul este foarte ridicat, dar s-au lovit de dezinteresul șomerilor din zonă, care preferă să primească ajutorul social și să stea în jurul casei, motivând că salariile oferite sunt prea mici pentru a depune un efort.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*