IT, Stiri Brasov

Americanii de la Crossover recrutează IT-iști la Brașov. Salariile pleacă de la 1.700 de dolari net pe lună

Compania americană de software şi intermediere de forţă de muncă în IT Crossover, prezentă pe piaţa locală de aproape doi ani, vrea să ajungă la 1.000 de colaboratori pe plan local până la sfârşitul anului viitor, printre zonele vizate fiind și Brașovul. Noii membri ai echipei se vor alătura celor 120 care activează la acest mo­ment în Bucureşti, Cluj, Timişoara sau Iaşi.

Compania practic furnizează softişti pentru alte com­panii de IT din SUA precum Dev Factory, eTeam, webElect.net sau Mobi, care oferă software pentru pro­ducţie sau eficientizarea operaţiunilor din companii.

„Până la finalul anului 2017 vrem să ajungem la 250 de colaboratori, iar pentru anul viitor ţinta noastră este de a ajunge la 1.000 de oameni“, a spus Sorin Zaveliţa, direc­tor general în cadrul Crossover România. Afacerea pe plan local este administrată de firma Crossover for work SRL. Compania nu are un sediu propriu-zis în România, iar angajaţii lucrează „remote“, adică de acasă.

Potrivit reprezentantului companiei, salariile oferite pornesc de la 30.000 de dolari brut pe an (2.500 de dolari brut pe lună – circa 1.700 dolari net pe lună). „Suma pe care o oferim este sub formă de onorariu pe care îl încasează colaboratorul. Avantajul colaboratorilor este faptul că ei pot lucra de oriunde, fiind necesar doar un laptop şi conexiune la internet“, a spus Sorin Zaveliţa.

Candidaţii căutaţi de firma americană sunt în special IT-iştii cu experienţă de muncă pornind de la cinci ani, 70% dintre joburile puse la dispoziţia românilor fiind din domeniul IT.

Pe lângă experienţa de muncă anterioară, une­le poziţii necesită cunoaşterea unei limbi străine precum rusă, cehă, germană sau franceză, potrivit informaţiilor de pe platforma de joburi eJobs.

Echipa Crossover România, ca şi co­la­bo­ra­torii firmei americane din alte ţări, lu­crea­ză 40 de ore pe săptămână, salariile ofe­rin­du-se săptămânal sau lunar, în funcţie de po­zi­ţie. „Scopul nostru este de a democratiza piaţa for­ţei de muncă, astfel că nu plătim un IT-ist pen­tru zonă, ci pentru abilităţile pe care le are. Onorariile sunt la fel în toate ţările în care suntem prezenţi“, a precizat Sorin Zaveliţa.

Cei care doresc să se angajeze în cadrul Cros­sover trebuie să treacă o serie de testări on­line, prin care este evaluat nivelul compe­ten­ţelor necesare pentru pozi­ţia la care aplică, apoi se tre­ce la perioada de inter­vi­e­vare şi se ia decizia de angajare.

Pentru anul acesta, Sorin Zaveliţa spune că vrea să mă­rească echipa în oraşele în care exis­tă deja colaboratori, însă nu ex­clu­de extinderea în oraşe pre­cum Braşov, Sibiu, Craiova, Con­stanţa sau Târgu-Mureş. „Pe lângă marile re­giuni care au o echipă mare de IT-işti mai sunt şi alte hub-uri IT mai mici de unde putem recruta.“  Crosso­ver a pornit ca un start-up în SUA în 2014, iar la momentul actual a ajuns să aibă colaboratori în peste 100 de ţări, printre care se numără Româ­nia, Ita­lia, Pakistan, Argentina, Egipt sau Ucraina.

Fondatorul start-up-ului este Andy Tryba care anterior a fost consilier la Casa Albă din SUA, dar a ocupat şi alte poziţii în cadrul Intel Corporation.

Crossover are sediul central în Austin, Texas, iar echipa globală formată din aproape 2.000 de colaboratori au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de dolari la nivel global, potrivit reprezentantului Crossover România. El nu a menţionat veniturile afacerii din România.

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*