Stiri Brasov

Primarul Predealului, Liviu Cocoș, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Primarul staţiunii Predeal, Liviu Cocoş, a rămas definitiv cu condamnarea la 1 an de închisoare cu suspendare, în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, anunță mytex.ro
Curtea de Apel Braşov a respins ieri, ca nefondate, toate apelurile declarate în acest caz (inclusiv pe cel formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi de primarul Liviu Cocoş) şi a decis să menţină sentinţa din data de 27 aprilie 2016 a Judecătoriei Braşov, prin care edilul şi alţi 12 inculpaţi din dosar (pe atunci consilieri locali sau foşti consilieri locali în Predeal) fuseseră condamnaţi pentru abuz în serviciu privind atribuirea ilegală a unor locuinţe ANL.

Potrivit sentinţei date de Judecătoria Braşov şi menţinute de Curtea de Apel Braşov, Liviu Cocoş s-a ales cu pedeapsa principală de un an de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani. Ca pedeapsă accesorie, magistraţii stabiliseră ca inculpatul să aibă interzis dreptul „de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice precum şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”, dar şi pedeapsa accesorie a fost suspendată pe durata de încercare de 3 ani. Prin urmare, Liviu Cocoş nu este obligat să renunţe la mandatul de primar câştigat din nou, anul trecut.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*