Imobiliare, Stiri Brasov

Locuințele din Brașov se tranzacționează la prețuri mai mari cu 5% decât valorile de evaluare

Prețurile de vânzare a locuințelor din Brașov sunt mai mari, în medie, cu 5% decât prețul de evaluare. Astfel, dacă cei de la ANEVAR au calculat o valoare medie de 880 de euro pe metrul pătrat la Brașov, locuințele din oraș s-au vândut luna trecută, în medie, cu 925 de euro pe metrul pătrat.

După valoarea de evaluare, Brașovul se află în spatele orașelor Cluj-Napoca – 1.176 euro/mp, București – 1.047 euro/mp, Timișoara – 980 de euro/mp, Constanța – 909 euro/mp și Iași – 888 de euro/mp.

Pentru a determina valoarea unei locuințe sunt importante zona, amplasamentul sau vecinătățile acesteia. Evaluatorul va urmări gradul de poluare în zonă, nivelul de zgomot, infrastructura și accesul, distanța față de școli, parcuri, centre comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc. Chiar și anumite proiecte nefinalizate pot să influențeze valoarea unei locuințe. „Construirea unui hipermarket în zonă poate să ridice prețul de vânzare, în timp ce ridicarea unui bloc înalt lângă o casă scoasă la vânzare poate să îi scadă valoarea dramatic”, spun evaluatorii.

Locuințele din Brașov s-au scumpit cu 0,8% în martie, de la 918 la 925 de euro pe metru pătrat. Apartamentele vechi s-au scumpit cu 1,3% (de la 918 la 930 de euro pe metru pătrat), dar cele noi s-au ieftinit cu 0,5% (de la 917 la 912 euro pe metru pătrat). În primele trei luni din acest an, locuinţele braşovene au înregistrat un avans cumulat de 2,8% (de la nivelul de 900 de euro pe metru pătrat atins la sfârşitul lui 2016). Spre comparaţie, în primul trimestru din 2016 acestea înregistrau un avans de 4,6%, arată un studiu al portalului imobiliare.ro.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*