Economic, Stiri Brasov

Sergiana, al șaptelea angajator din industria cărnii

Cei mai mari zece angajatori din industria prelucrării cărnii şi fabricării produselor din carne aveau la finalul anului trecut peste 12.700 de salariaţi. Compania Sergiana Prodimpex avea la finele anului trecut 921 de angajați, ocupând locul șapte din acest punct de vedere, potrivit datelor Inspecției Muncii.

Instituţia a furnizat numărul de angajaţi la finalul anului trecut şi nu a realizat o medie anuală, aşa cum sunt înregistrate datele la Ministerul de Finanţe.

Compania cu cei mai mulţi angajaţi din industria cărnii era la finalul anului trecut Unicarm din Satu Mare, afacere controlată de antreprenorul român Vasile Lucuţ.

Antreprenorul şi-a construit „imperiul” în apropierea oraşului Satu Mare, acolo unde deţine mai multe fabrici, linii de abatorizare, ferme care au necesitat investiţii de peste 30 milioane de euro, potrivit datelor anterioare. Pe lângă producţia de carne, afacerea deţinută de Vasile Lucuţ realizează şi lactate, produse de panificaţie şi îngheţată. Antreprenorul a clădit un business care a ajuns la un rulaj de 145 milioane de euro anual.

Al doilea cel mai mare angajator din industria cărnii a fost anul trecut Agricola International, parte a grupului Agricola Bacău. Compania avea peste 1.900 de salariaţi. Agricola produce atât produse din cârne, cât şi ouă de consum sau mâncare gata preparată. La rândul ei, Agricola International este deţinută de antreprenori locali. Podiumul este completat de Elit Cugir, care la finalul anului trecut avea aproape 1.300 de salariaţi. Compania este în insolvenţă.

Grupul brașovean Sergiana, cu activităţi în industria alimentară, a avut anul trecut vânzări totale de aproape 45 milioane de euro, din care 65% din business sunt generate de Sergiana Prodimpex, fabrica de preparate din carne a grupului. Pentru anul 2017 vânzările sunt bugetate să crească cu 10%, până la 50 de ilioane de euro.

„Evoluţia grupului Sergiana poate fi caracterizată sintetic prin doi indicatori. La nivel global cifra de afaceri obtinută în 2016 se situează pe palierul de peste 200 milioane de lei, iar Sergiana Prodimpex a înregistrat o cifră de afaceri de peste 130 milioane de lei (…). Urmărind evoluţia pieţei şi observând creşterea cererii pentru produsele de calitate, pentru anul acesta estimăm o creştere a cifrei de afaceri  de până la 10% faţă de anul 2016“, a declarat Tudor Neculoiu, directorul general al grupului Sergiana.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Octavian Razvan

    Ar fi un gest de umanitate din partea Sergiana daca ar permite angajatilor din magazinul non stop de pe Plevnei/Grivitei sa aiba un taburet la casierii si in raionul de carne. Am vazut nopti in sir acolo fete salariate muncind nopti intregi in picioare fiind si gravide. Si noaptea sunt putini clienti, salariatii sunt tinuti in picioare absolut inuman. Sunt scaune la casierii si in raioane la Carrefour, Selgros, Kaufland si niciun client nu se simte ofensat ca fata care mucneste acolo sta jos in timp ce taxeaza produsele. Alo, Sergiana, ce e in mintea voastra ca torturati personalul care, credeti-ma, nu sta o clipa degeaba acolo? (exista cliseul comunist de lagar ca daca te asezi, lenevesti!)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*