Locuri de munca, Stiri Brasov

Cum poți deveni fotograf de hotel, un domeniu unde câștigi în medie 1.500 de euro pe lună

Din ce în ce mai mulţi tineri se îndreaptă către meseria de fotograf hotelier. După 7-8 luni de contract la complexe hoteliere din Grecia sau Spania, atât cât ţine sezonul estival acolo, se pot întoarce în buzunar cu 10.000 de euro. Muncă multă, dar şi distracţie garantată.

Unul dintre trainerii viitorilor fotografi hotelieri este fotograful brașovean Dan Mălureanu, care s-a profilat upe cursuri pentru tinerii care vor să se specializeze în această direcţie. „Experiența în fotografie are o sursă mai veche. În 1996 am absolvit Liceul de Arte din Brașov, la secția de grafică. Am urmat Universitatea de Artă şi Design (UAD) Cluj, unde am absolvit departamentul foto-video. De la fotografia de artă am trecut la fotografia comercială și astfel aproape cinci ani de zile am lucrat pe vase de croazieră ca fotograf și printshop tech”. Salariu mediu al unui fotograf de hotel este de 1.500 de euro pe lună.

Cursurile PhotoHotel au loc în mai multe oraşe ale ţării, formarea fotografilor şi consilierilor foto fiind gratuită. Segmentul de vârstă căruia i se adresează este de până la 35 de ani, cu specificaţia că sunt admişi la cursuri şi cei care nu au experienţă în domeniu, însă ei trebuie să ştie cel puţin două limbi străine. Aici sunt primiţi cei care trec de selecţie şi de interviul faţă în faţă sau pe Skype, din perioada noiembrie – februarie.

Pregătirea intensivă, din perioada februarie-martie, constă în traininguri şi workshopuri. Ea include pregătire foto, cursuri de vânzări, de limbi străine, de public speaking. Echipele formate vor pleca în destinaţiile vizate în perioada aprilie-mai, iar contractul se încheie la final de octombrie, cu posibilitatea de prelungire şi în perioada de iarnă.

Activitatea organizaţiei a început în 2008, iar acum există 100 de structuri, cu 200 de specialişti în formarea viitorilor fotografi. Absolvenţii sunt plasaţi la companii hoteliere din Grecia (Creta, Rodos, Atena), Spania (Andaluzia, Mallorca, Menorca), Canare (Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria).

Fotograf hotelier

  • Realizează fotografiile pe toată durata zilei, fiind prezent la principalele activități ale zilei (jocuri aperitiv, seri tematice, manifestări diverse)
  • Propune ședințele foto profesioniste (în funcţie de momentul zilei, localizarea clubului: apus de soare pe plajă, într-o grădină exotică, cu o arhitectură tipică)
  • Urmează o pregătire profesională pentru a se specializa în fotografia de portret, axată în special pe cluburile de vacanţă.
  • Contribuie la divertismentul turiştilor

Consilier foto

  • Explică funcționarea serviciul foto și utilizarea terminalelor
  • Comunică și discută cu turiștii
  • Realizează procesul de vânzare a fotografiilor
  • Contribuie la ambianța generală în cadrul resortului

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*