Social, Stiri Brasov

Brașovul, pregătit pe hârtie de cod portocaliu: 30 de utilaje de deszăpezire în stand-by și peste 830 de tone de sare în depozite

Ținând cont că Brașovul este încă de ieri sub Cod Portocaliu de ninsori și autoritățile și-au luat cel puțin teoretic măsuri pentru a fi evitate surprizele neplăcute de pe străzi. După cum a precizat Gheorghe Munteanu, șeful Serviciului Urmărire contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov, încă de când s-a primit avertizarea de cod portocaliu s-a solicitat celor două firme care prestează activitatea de deszăpezire în municipiu să pregătească utilajele pentru inervenție. Astfel, în conformitate cu contractul încheiat cu municipalitatea, Eurostrada trebuie să aibă 10 utilaje pregătite, iar Vectra alte 20. Trei dintre utilajele Vectra vor fi mobilizate pe Drumul Poienii și în stațiune, iar în total, în depozitele celor două firme există o rezervă de 836 de tone de material antiderapant.

Prioritate la deszăpezire vor avea drumul Poienii şi Poiana Braşov, pasajele şi podurile din oraş, strada Constantin Dobrogeanu Gherea, străzile în pantă şi cu trafic intens, precum şi traseele liniilor de transport în comun, dar şi principalele căi de acces către spitale şi instituţii publice. În cazul în care ninsoare vrea crea probleme pe străzile din municipiu, brașovenii pot apela dispeceratele celor două companii: 0268.311.310 – Eurostrada (care se ocupă de deszăpezire în Stupini, Bartolomeu, Tractorul, Craiter, Triaj), și 0268.708.062 – Vectra (care efectuează deszăpezirea în restul orașului și Poiana Brașov).

În ceea ce privește drumurile judeţene, reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au anunţat că au pregătite două utilaje de deszăpezire, iar în funcţie evoluţia vremii, în primă fază, acestea vor interveni în zonele montane.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*