Social, Stiri Brasov

Sirenele anemice din Brașov nu prea sperie pe nimeni

Sunetul sirenelor de avertizare care sunt testate astăzi în cadrul unui exercițiu se aude destul de anemic, spun brașovenii pe rețelele de socializare. În aceste condiții, în cazul unui atac, rezultatele nu ar fi deloc strălucite, mai ales că dacă stai și te uiți la televizor cu un volum decent nu reușești să îți dai seama dacă este o avertizare sau vreun vecin s-a apucat de făcut curățenie.

La nivel nivelul judeţului Braşov, există 211 sirene (141 electrice, 41 electronice)  care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate. Responsabilitatea menţinerii în stare de operativitate a sistemului de înştiinţare-alarmare revine autorităţilor publice locale, iar reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă derulează, periodic, acţiuni de verificare în teren. Pe parcursul anului trecut, personalul specializat a verificat toate  mijloacele de alarmare a populaţiei. În anul 2016,Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a organizat 27 exerciţii de alarmare la nivelul localităţilor, acţiuni derulate în colaborare cu comitetele judeţene şi locale pentru situaţii de urgenţă, instituţiile publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă şi operatorii economici sursă de risc.

 

 

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*