Imobiliare, Stiri Brasov

STUDIU: Chiriile sunt mai scumpe decât ratele apartamentelor din Brașov

Costurile chiriilor sunt semnificativ mai mari decât cel al ratelor lunare în cazul achiziției locuințelor prin programul Prima Casă, cu un credit pe o durată de 30 de ani, relevă un studiu realizat de Storia.ro. Un angajat din Brașov care  vrea să-și închirieze o casă trebuie să plătească o chirie lunară echivalentă cu 41% din salariul net lunar în cazul închirierii unei garsoniere, față de o rată de 25% din salariul net în cazul programului Prima Casă.

Pentru un apartament cu două camere, chiria ajunge la 57% din salariul lunar și 80% dacă își închiriază o locuință cu trei camere, față de o rată cu o pondere lunară de 40%, respectiv 50% prin programul Prima Casă.

Chiria unei garsoniere în Brașov este, în medie, de 180 de euro, în timp ce pentru două camere prețul mediu este de 251 de euro, iar pentru pentru locuințele de trei camere se ajunge și la 350 de euro pe lună.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*