Hotelurile şi pensiunile din judeţul Braşov sunt rezervate în proporţie de 70-80% în perioada de Paşte, iar turiştii vor fi întâmpinaţi cu ouă roşii şi cozonac şi vor fi invitaţi să participe la concursuri de încondeiat ouă, la plimbări cu căruţa şi bicicleta sau la vânătoare de ouă.
Cea mai iefitnă alternativă pentru minivacanţa de Paşte este oferită de pensiunile din reţeaua ANTREC din zona Bran – Moieciu – Fundata, unde turiştii vor avea ocazia de a trăi pe viu, în mediul rural, tradiţiile care se ţin de Învierea Domnului. Turiştii pot petrece un Paşte tradiţional, cu participarea la vopsitul ouălor, pregătirea bucatelor şi pot participa la Noaptea de Înviere la bisericile din zonă.
”Gradul de ocupare în acest moment în pensiunile ANTREC este de 70-80%. Mulţi turişti şi-au făcut rezervările încă de anul trecut, din preajma Crăciunului, dar sunt şi turişti care fac rezervări pe ultima sută de metri. Comparativ cu anii trecuţi, gradul de ocupare este aproximativ la fel“, a spus Drăgan pentru corepondentul MEDIAFAX.
În judeţul Braşov, ANTREC pune la dispoziţie aproximativ 3.000 de locuri de cazare în Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.
Tot în zona Bran – Moieciu există şi variante de lux pentru cei care sunt dispuşi să plătească mai mult. Astfel, o pensiune de patru stele din Moieciu are pachete all-inclusiv pentru trei nopţi, la care se mai adaugă una gratis, cu preţuri între 995 lei şi 1.185 lei/persoană. În pachet sunt incluse trei mese/zi tip bufet suedez şi open bar valabil între orele 10-24, cu băuturi autohtone, iar a patra noapte se oferă cazare şi mic dejun gratuite. Turiştii vor avea parte de ateliere de încondeiat ouă, plimbări cu căruţa sau cu bicicletele şi de drumeţii cu ghid însoţitor, iar pentru cei mici va sosi Iepuraşul cu daruri. De asemenea, ei vor primi şi un voucher reducere 10% la magazinul propriu de suveniruri, iar cei care vor să participe la Slujba de Înviere de la biserica din sat sau la Mănăstirea rupestră de la Şinca Veche vor beneficia de transport gratuit.
O pensiune de trei stele din Bran oferă pachete pornind de la 450 lei/sejur trei nopţi/persoană, în care sunt incluse masa festivă cu aperitive de sezon, borş de miel, friptură de miel, cozonaci, băuturi nealcoolice şi alcoolice.
”După întoarcerea de la Înviere, ciocnim un ou, bem un vin roşu şi ne desfătăm cu cozonac proaspăt scos din cuptor. A doua zi luăm micul dejun la ora 10.00 cu produse tradiţionale, dar păstram loc şi pentru masa festivă, care începe după ora 13.00 şi se întinde până obosim. Între un pahar de pălincă, un drob şi o friptură stropită cu vin, mai facem un dans, mai ascultăm o muzică bună şi ne bucurăm de atmosfera de sărbătoare“, arată reprezentanţii pensiunii în ofertă.
De asemenea, şi hotelierii din Braşov au pregătit oferte pentru cei care le vor trece pragul. Cea mai ieftină variantă este închirierea unui apartament în regim hotelier în centrul Braşovului, la preţuri între 80 de lei şi 150 de lei, cazare fără masă inclusă, pentru un sejur de minim trei nopţi.
Cei care optează pentru un hotel de patru stele din Braşov vor plăti între 180 euro şi 240 de euro/sejur 3 nopţi/cameră, în care este inclusă cazarea, mic dejun pentru două persoane, prânz tradiţional în ziua de Paşte, dar şi acces la centrul SPA (două scaune termice de relaxare, saună umeda, saună uscată şi sală de fitness).
În staţiunea Poiana Braşov, o pensiune de două stele este pusă la dispoziţia unui grup de maxim 13 persoane la preţul de 2.847 lei pentru un sejur de trei nopţi. Unitatea se închiriază doar integral, iar un număr mai mic de persoane va achita tot 2.847 lei. În pachet nu este inclusă şi masa, ci doar cazarea.
Tot în Poiana Braşov, un hotel de patru stele oferă pachete la preţuri între 200 şi 230 euro/sejur nopţi/persoană. Din ofertă nu lipsesc cina în Noaptea de Înviere, dejunul pascal tradiţional, petrecerea în 16 aprilie, acces la piscina semiolimpică, saună umedă şi uscată sau la sala de gimnastică, precum şi acces la locul de joacă pentru copii, cu supraveghere. Atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, în fiecare seară se organizează petreceri cu personaje din poveşti sau diverse jocuri. Turiştii sunt invitaţi şi la un club pascal de creaţie, la un concurs de ouă încondeiate, dar şi la o vânătoare de ouă, după sosirea Iepuraşului.
Un alt hotel din staţiune a pregătit un pachet de minim trei nopţi la preţuri între 790 lei şi 1.000 lei/persoană. Pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani cazarea şi micul dejun sunt gratuite, iar pentru cei până în 14 ani tariful este 50% din valoarea pachetului/sejur şi cuprinde pat suplimentar, mic dejun. Hotelierul vine cu o ofertă culinară deosebită. Astfel, pentru ”Cina din Noaptea Luminii“ turiştii se vor delecta cu ouăşoare din cuibar, înroşite-n foi de ceapă, brânzeturi noi, cu verdeturi din gradină, clătite cu carne, ciuperci de pădure şi smântână, frigărui din carne de miel, cu sos de iaurt, mentă şi usturoi verde, cozonaci cu nuci şi glazură de zahăr ars, pâinici cu seminţe de dovleac, pălincuţă şi carafă cu vin. Din ”Prânzul Mare de Paşti“ nu vor lipsi drobul de miel, cu salată de ridichi, untişor şi leurdă, plăcintă cu spanac şi brânză grasă, ciorbă de miel cu smântână şi tarhon sau borşul de găină bătrână, cu gălbenuşuri şi leuştean, mielul la tigaie, cu rozmarin, usturoi copt şi cartofi tăvăliţi în unt, pască cu brânză dulce, stafide şi smântână, pâinea de casă, afinata şi carafa cu vin.
Nici hotelierii din Predeal nu s-au lăsat mai prejos.
Un hotel de trei stele oferă un pachet de Paşte la preţul de 842 lei/cameră. Preţul include cazarea pe trei nopţi cu mic dejun, primire cu cozonac, ouă roşii şi vin în Noaptea de Inviere, Masa Pascală în data de 16 aprilie şi acces gratuit la sauna, jacuzzi şi fitness.
Un alt hotel, de patru stele, din aceeaşi staţiune, pune la dispoziţia turiştilor pachete pornind de la 800 lei/persoană/sejur trei nopţi, cu brunch şi cină-bufet în ziua de Paşte, program de muzică live, acces la centrul SPA şi diverse concursuri şi surprize din partea Iepuraşului.