Opinii, Stiri Brasov

Date nemanipulate despre audiența site-urilor de știri din Brașov

BizBrașov a reușit luna trecută să treacă de 500.000 de afișări, potrivit Google Analytics, statistici vizibile pe site-ul t5.ro. Nu ne arogăm titlul de „cel mai citit site din Brașov”, dar observăm că lună de lună un portal din Brașov își arogă titlul de cel mai vizitat site de știri.

Să vedem cum stăm de fapt. În analiza firmelor de publicitate, site-urile sunt luate în discuție și în funcție de „Bounce”, care analizează tendința userilor de a rămâne captivi pe un site. Mai exact, „Bounce”-ul este o sesiune cu o singură pagină de pe site. În Google Analytics, „bounce”-ul este considerată o sesiune care trimite o singură solicitare către serverul programului, cum ar fi cazul în care un utilizator deschide o pagină de pe site, după care o părăsește fără a transmite o altă solicitare serverului Google Analytics pe durata sesiunii respective. Durata acestor sesiuni cu o singură pagină este de 0 secunde, întrucât prima accesare nu este urmată de altele, deci Google Analytics nu poate calcula durata sesiunii.

Audiența reală se obține, deci, ponderând numărul de vizite cu acest „bounce”. După cum se vede, „bounce-ul” BizBrașov.ro este de 3,49%. Ponderând numărul de vizite înregistrat în luna martie, 198.885, cu rata de respingere, reiese că am avut o audiență reală de 191.943 de vizite. În același timp, site-ul care citează „cifre seci”, se laudă cu o audiență de peste 282.000 de vizite. În realitate, audiența reală, numărul celor care chiar au interacționat cu site-ul, a fost de doar 55.077 de persoane.

Firmele de publicitate se uită însă la numărul de afișări ale unui site în momentul în care caută o platformă în care să își promoveze clienții. Așa-zisul lider al pieței locale nu a ajuns luna trecută la 400.000 de afișări, dar acesta e un detaliu pe care nu a vrut să îl prezinte. În schimb, noi am reușit să trecem bine de 500.000 de afișări.

În mod normal, această postare nu ar fi avut loc, nu avem același public, noi nu publicăm informații despre tragedii sau despre lupte politice. Am preferat să ne axăm pe știrile importante, din domeniul business-ului și al administrației brașovene. Doar că ne-am săturat ca datele pe care le prezintă unii să fie rupte din context, în așa fel încât să pară mai interesanți decât sunt.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*