IT, Stiri Brasov

Cum poți semnala direct de pe telefon un incident din Brașov. Noua aplicație a Primăriei îți prezintă și evenimentele din oraș, dar te ajută să te programezi și la buletine

 

Primăria Brașov a lansat astăzi o aplicație pentru smartphone, care este disponibilă momentan doar pentru telefoanele cu sistem Android, însă cel târziu de la jumătatea lui aprilie va putea fi descarcată și pe telefoanele iPhone.

După cum a precizat Gabriela Vlad, director IT în cadrul Primăriei Brașov, această aplicație, care poate fi găsită în magazinul Google Play sub denumirea „mybrasovcity” are mai multe module. Astfel că după ce o instalezi, poți semnala un incident sau o problemă de pe străzile Brașovului prin intermediul secțiunii „Raportare incidente”. Pentru a putea semnala un incident trebuie să te autentifici în aplicație, în acest sens fiind valabil contul deja existent pentru plata online a taxelor și impozitelor și care era valabil și pentru harta de incidente de pe portalul Primăriei. Cei care nu au cont, își pot crea unul direct din aplicație. În ceea ce privește semnalarea incidentelor, față de harta online de pe portal, în acest caz se pot trimite și poze de la fața locului, astfel ca problema să fie depistată cât mai ușor.

„Această aplicație, care a fost dezvoltată inițială prin crearea unei hărți online de semnalare a incidentelor din Brașov, a pornit cu mesajul de a Fii implicat, iar acum fost dezvoltată și online cu alte module, de la evenimente, la programarea online la Serviciul de Evidență a Populației. Secțiunea de incidente din aplicație este un fel de hartă de incidente pentru mobil, astfel ca raportarea să fie mai ușoară și mai rapidă”, a explicat Gabriela Vlad. Acum, rămâne de văzut și cât de repede vor acționa cei responsabili să rezolve incidentul.

O altă secțiune din aplicație este „e-funcționar”, de unde poți afla anumite informații despre documentele de care ai nevoie pentru anumite solicitări sau care este stadiul solicitărilor tale (secțiunea este disponibilă și pe portalul Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro, dar prin intermediul aplicației a fost adaptată pentru mobil). Aplicația „My Brasov City” este completată de o secțiune cu evenimentele din Brașov, dar și de un modul de unde te poți programa online pentru pentru schimbarea cărții de identitate sau obținerea vizei de flotant.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Link către această aplicație nu exista in articol.

  2. Poate pentru că aplicația este pentru mobil. Încercăm să căutăm în Google Play?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*