Social, Stiri Brasov

Din seria Brașovul rural: spațiu verde de la marginea străzii Hărmanului, transformat în pășune

Dacă în ultimii ani, Brașovul depășise perioada în care la periferie unii locatari își creaseră adevărată ogrăzi cu păsări și cu animale, „moda” pare că începe să revină. Astfel, zilele trecute, pe un spațiu verde din Craiter, chiar la marginea străzii Hărmanului, pășteau în voie câteva capre, care au avut grijă și să „curețe” pomii care nu au mai fost toaletați.

În alte zone mărginașe unde au apărut cartiere rezidențial, cum ar fi în zona Tractorul sau Rulmentul, stânele fac parte din peisajul de zi cu zi, întrucât sunt amplasate pe terenuri private, însă nu toți locatarii sunt de acord cu „atmosfera mioritică”.

Poliția Locală îl caută acum pe proprietar pentru a-l sancționa, în istoria Brașovului rămânând celebru cazul lui Gheorghe Botorog, a cărui vacă a ajuns să pască chiar în Centrul Civic. „Vom identifica proprietarii animalelor, iar aceștia, în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 627 din 2007, modificată în anul 2010, privind serviciul de salubrizare, vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei”, a precizat directorul Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea. În conformitate cu acest Regulament, pe raza municipiului Brașov este interzis „păşunatul în parcuri, zone verzi și în alte locuri unde nu este permisă creșterea animalelor, cosirea fără autorizaţie a ierbii din parcurile şi grădinile publice”.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*