Stiri Brasov

Aproape 200.000 de lei pentru asistență tehnică la proiectul Centrului de Afaceri

 

12 firme și-au depus oferta pentru finalizarea lucrărilor de la Centrul de Afaceri, a cărui construcție a început în toamna lui 2014, în zona Institutului Cartofului. Ținând cont că această procedură se apropie de final, ofertele fiind în faza de evaluare financiară, Primăria Brașov a lansat o licitație și pentru achiziția serviciilor de asistență tehnică – dirigenție de șantier pentru urmărirea realizării obiectivului de investiții. Costul acestor servicii este estimat la suma de 198.113 lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 27 martie.

În ceea ce privește desemnarea noului constructor, aceasta s-ar putea face cel târziu la începutul săptămânii viitoare, însă semnarea contractului nu se va putea face decât după ce va expira perioada de contestații. „Acum se verifică inclusiv centralizatoarele de prețuri aferente fiecărei oferte, respectiv se ia fiecare produs în parte pentru a se vedea dacă sunt conforme și reale. După ce se definitivează această operațiune, ofertantului cu oferta cea mai bună i se va cere depunerea documentele în original. După verificarea documentelor va fi declarată oferta câștigătoare. Ne-am propus ca până cel târziu la sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare, să reușim să finalizăm evaluarea ofertelor financiare”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

La rezilierea contractului cu firma buzoiană, care nu a respectat prevederile contractuale în ceea ce privește termenele, proiectul era finalizat doar în procent de 35%. Când a fost reziliat contractul, în cel mai avansat stadiu erau lucrările la reţeaua de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, acestea fiind executate în proporţie de 85%. Lucrările de arhitectură au fost realizate în proporţie de 76%. Structura de rezistenţă era terminată în proporţie de 33%, iar în ceea ce priveşte amenajarea terenului, doar 35% din lucrările programate la semnarea contractului au fost realizate. Zona verde din jurul centrului a fost amenajată în proporţie de 60 %, iar la instalaţiile electrice şi sanitare doar 45% din lucrări erau efectuate. Valoarea totală estimată a proiectului a fost de 70,9 milioane lei cu tot cu TVA. Cuantumul lucrărilor care au mai rămas de executat este estimat la suma de 31.587.002,85 de lei, fără TVA.

 

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*