Imobiliare, Stiri Brasov

Țiriac se apucă să construiască pe fosta platformă industrială Lemexim

Grupul Ţiriac, controlat de miliardarul Ion Ţiriac, va demara în perioada urmă­toare noi proiecte reziden­ţiale în Bucureşti, dar şi în Brașov sau Timișoara. „Am urbanizat o serie de terenuri de la nivelul grupului şi lucrăm la o serie de PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale – n.red.) pentru a dezvolta proiecte cu o componentă majoritară de rezidenţial în Bucureşti, Timişoara şi Braşov. Grupul are experienţă pe astfel de proiecte datorită dezvoltării Residenz“, a spus Bogdan Cernescu, di­rector general al Ţiriac Imobiliare.

În Bucureşti următorul proiect al grupului Ţiriac va fi dezvoltat în zona Orhideea. „(…) vrem să dezvoltăm un concept de rezidenţial care îi va avea ca public-ţintă pe cei care vor lucra în clădirile de birouri din zonă“, a declarat Bogdan Cernescu.
Următorul pas al grupului Ţiriac este a de demara proiecte rezidenţiale şi în Braşov şi Timişoara, unde de asemenea s-au realizat multe investiţii străine.
Grupul Ţiriac Imobiliare, con­trolat de omul de afaceri Ion Ţiriac, a cumpărat în urmă cu doi ani partici­paţiile pe care compania spa­niolă Riofisa le deţinea în societatea Masterange Imobiliare, firmă care intenționa să investească 150 de milioane de euro într-un mall și un cartier de blocuri și birouri pe suprafața fostei fabrici Lemexim, cumpărată în perioada de boom cu 8,1 milioane de euro de la omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie.
Proiectul a fost însă înghețat odată cu venirea crizei.
Datele din Monitorul Oficial arată că în 2015 Riofisa a cedat părţile sociale reprezentând 50% din capitalul firmelor Masterange Imobiliare şi Goldale Real Estate prin intermediul cărora urma să fie dezvoltate proiectul de la Lemexim și un alt proiect în Timișoara.
În urma acestor tranzacţii, cele două societăţi au trecut în proprietatea integrală a firmelor Credanti Holdings şi Sungrove, entităţi înregistrate în Cipru şi deţinute de grupul controlat de Ion Ţiriac.
Tranzacţiile ţin „de strategia de business a grupului“, au declarat reprezentanţii Ţiriac Imobiliare, fără a oferi informaţii supli­mentare cu privire la acest subiect.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

2 Comentarii

  1. Octavian Razvan

    Da, acela e locul ideal pentru un SPITAL REGIONAL MODERN in Brasov, nu la mama dracului in afara orasului, unde oricum nu se face. Romanul, in romania, se cazeaza, merge la mall, se trateaza cand e bolnav pupand moastele si apoi plateste bine preotul la inmormantare. Asta e.

  2. Boricean Mircea

    Locul ideal pentru constructia unei sali polivalente de 10000 de locuri cu parcarile aferente cu tot. este loc si pentru spitalul promis in toate campaniile electorale. Binenteles PRIMARIA BRASOV nu are nici un cuvint de spus si astfel Brasovul se dezvolta haotic dupa niste minti tembele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*