Stiri Brasov, Timp liber

„Rock sub seceră și ciocan”, lansare de gală duminică seară în Tipografia

Cartea „Rock sub seceră și ciocan”, primul volum din cronica muzicii rock în România, scris de Nelu Stratone și publicat la sfârșitul anului trecut la Hyperliteratura, va fi lansată, la Brașov,  duminică seară, la orele 19.30, în cafeneaua „Tipografia”. La eveniment vor participa Robert Gabriel Elekes, Liviu Mihaiu, Nelu Stratone și Andrei Ruse.

În Rock sub seceră și ciocan, Nelu Stratone analizează detaliat fenomenul rock în perioada comunistă, între 1961 și 1989. Este o carte în care vei găsi în primul rând o poveste despre libertate într-un regim autoritar care a încercat să sufoce cu orice prilej și prin orice mijloace exprimarea ei, vei întâlni eroi și trădători, orgolii și prietenii, vei zâmbi cel mai probabil la ingeniozitatea și creativitatea cu care au depășit barierele vremii rockării de-atunci, vei ofta la abuzurile și deciziile nedrepte ale sistemului, regretând câte lucruri extraordinare s-au pierdut prin cenzură și interziceri, nu în ultimul rând vei cunoaște istoria celor mai cunoscute formații și a celor mai cunoscuți artiști care au marcat cultura noastră muzicală și pe care nu avem dreptul să-i uităm sau să nu le spunem mai departe „pățaniile”, dacă nu pentru memoria noastră colectivă, măcar pentru identitatea fiecăruia dintre noi.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*