Economic, Stiri Brasov

Continental a ajuns la 1.400 de angajați la fabrica din Ghimbav

Compania Continental Powertrain România, subsidiara locală a concernului german Continental, a demarat o campanie pentru recrutarea a peste 180 de oamnei în producţie, la fabrica de componente auto din Braşov.

În prezent, peste 1.400 de oameni lucrează în fabrica Continental din Braşov la producţia unităţilor de alimentare cu combustibil, care ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) ale maşinilor, îmbunătăţind eficienţa energetică.

„Continental Braşov poate produce la capacitate maximă peste 10 milioane de unităţi de alimentare cu combustibil pe an, iar ca să reuşească acest lucru, compania va angaja în lunile martie şi aprilie peste 180 de persoane în producţie“, a transmis compania Continental într-un comunicat de presă.

Caravana Continental va căuta oameni atât în Braşov, cât şi în localităţile învecinate, Codlea, Vulcan, Râşnov, Cristian, Zărneşti, Bran, Moieciu, Săcele, Tărlugeni, Poiana Mărului.

Compania Continental Powertrain România a avut în 2015 o cifră de afaceri de 653,5 milioane de lei (147 milioane de euro) şi un număr mediu de 866 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Toate cele 5 divizii ale Continental sunt reprezentate în România.

Germanii deţin şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. Germanii aveau aproximativ 16.500 de angajaţi pe piaţa locală la finalul anului 2015, mărindu-şi echipa în 2016 cu peste 1.000 de noi membri.

Cifra de afaceri cumulată a celor 7 companii care alcătuiesc grupul Continental în România a urcat în 2015 cu 14% faţă de anul anterior, la 2,3 miliarde de euro sau peste 10,2 mld. lei.

Dacă toate cele şapte divizii ar fi concentrate într-o singură companie, Continental ar fi pe locul trei în topul celor mai mari companii din România, după Automobile Dacia şi OMV Petrom.

Continental România a investit peste 160 de milioane de euro în 2016, cele mai mari investiţii fiind realizate în Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. În total, în perioada 1999-2015 Continental a investit peste 1,1 miliarde de euro în activităţile din România.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. Tantea larisa

    Buna ziua! Ma inferează daca se mai fac angajări la firma continental.ma intereseaza ,post control final lucrez de 7 ani jumate.acesta este nr meu 0773891008 pt a ma putea contacta pt mai multe detalii.va multumesc.

  2. Bună-ziua ma interesează un loc de munca la continental pentru operator linie

  3. Buna ziua ma.intereseaza un post ca sh operator linie …

  4. Leau mihai constantin

    Ma interesează si pe mine un post de operator linie aștept contact 0721319530

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*