Locuri de munca, Stiri Brasov

Criza de angajați în domeniul tehnic se adâncește. Un târg de joburi va fi organizat la Brașov la sfârșitul lunii

Mai multe companii de resurse umane, care se ocupă și de școlarizare în domeniul tehnic, au decis să organizeze un târg de job-uri la Brașov, care urmare a cererii tot mai mari din partea firmelor din parcurile industriale, care vor să angajeze, dar nu găsesc specialiști.

Astfel, în perioada 30-31 Martie, la Aro Palace se va desfășura un târg al locurilor de muncă la care vor fi prezente 50 de companii din Brașov și Covasna. Vor fi peste 500 de job-uri disponibile, nu doar în domeniul tehnic, ci destinate tuturor celor care nu au loc de muncă sau își doresc să-l schimbe. Sunt căutate atât persoane fără experiență, cât și persoane care pot ocupa funcții în top-management.

Oferte în străinătate

Câteva companii vor veni și cu oferte de locuri de muncă în străinătate, mai exact în Europa. Aici se caută sudori, operatori CNC și montatori-asamblori, adică exact specialiștii de care au nevoie și fabricile de la noi.  Diferența e că în afară, oamenii sunt plătiți cu peste 1250 de euro. „Suntem într-un colaps în ce privește specialiștii din doemniul tehnic. Chiar dacă noi, firmele de recrutare școlarizăm în domeniul tehnic, cererile companiilor din parcurile industriale continuă să vină. Găsim foarte greu și muncitori necalificați”, a declarat Andreea Dariescu, executive manager la First Job School, una dintre firmele organizatoare. Târgul va fi deschis între 9.00 și 18.00 și este organizat de First Job School și HRC România. Potrivit prognozelor oferite de organizatori, la târg sunt așteptați între 2000 și 2500 de candidați.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

4 Comentarii

  1. enaru ramona

    As vrea și eu sa lucrez în afară ca familie cu soțul eu am 38 iar sotul51 de ani

  2. ramona, ai postat gresit. aici nu se uita nimeni. cauta “jobs eures“ pe google si acolo iei legatura direct cu angajatorul…

  3. pe salariile si bataia de joc de la noi, nu se inghesuie nimeni. cand am terminat facultatea in 2007 mi s-a spus ca nu am experienta, iar acum, la 8 ani dupa absolvire, nu numai ca nu am experienta, dar nu mai am nici varsta… le-am spus ca asta va urma in urmatorii 10 ani, le-am urat bafta si am plecat.

  4. Pingback: Parteneriate între firme și inspectoratul școlar pentru învățământul profesional și tehnic - Biz Brasov

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*