Economic, Stiri Brasov

Ropharma a vândut medicamente de 100 de milioane de euro

Compania brașoveană Ropharma, specializată în producția și vânzarea de medicamente, și-a majorat anul trecut vânzările cu 6%, ajungând la un nivel de 466,8 milioane de lei (aproximartiv 104 milioane de euro), în timp ce profitul a urcat cu 7%, până la 8,1 milioane de lei.

Ropharma este controlată de omul de afaceri Mihai Miron și deține două unități de producție de suplimente alimentare și medicamente în Târgu Mureș și Chișinău, o unitate de producție de lapte praf, un distribuitor de medicamente cu cinci depozite și o rețea de 129 de farmacii.

Vânzările farmaciilor s-au situat la 323,6 milioane lei, cu 7% mai mari, iar distribuția a înregistrat un avans de 2%, la 3,4 milioane lei.

Omul de afaceri Mihai Miron deține indirect peste 63% din acțiunile companiei prin firmele Rimia Investments (14,12%), ADD Pharmaceuticals (17,66%) și Arrow Pharmaceuticals (31,29%).

Potrivit companiei, Ropharma se situează pe poziția 8 în topul distribuitorilor farmaceutici și pe poziția a cincea în clasamentul rețelelor de farmacii.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*