Economic, Stiri Brasov

Afacerile din industria brașoveană au urcat la 4,14 miliarde de euro în 2016. Vezi care sunt business-urile care au generat cele mai multe venituri

Cifra de afaceri din industria brașoveană a crescut cu 2,5% față de anul trecut, anunță Direcția Județeană de Statistică Brașov, urcând, astfel, de la 18,14 la 18,6 miliarde de lei (4,14 miliarde de euro).

Potrivit statisticienilor brașoveni, creşteri semnificative ale cifrei de afaceri în anul 2016, comparativ cu anul 2015, s-au înregistrat la fabricarea de mobilă (+57,4%), fabricarea mijloacelor de transport cu excepţia autovehiculelor (+23,8%), fabricarea altor produse din minerale nemetalice (+22,7%), fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (+14,8%), tăbăcirea şi finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie, harnaşamentelor şi încălţămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor (+11,2%), fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice (+11,2%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (+11,0%).

Anul trecut, odată cu închiderea definitivă a producției Europharm, fabrică din grupul britanic GlaxoSmithKline, fabricarea produselor farmaceutice a scăzut cu 92,8%. Scăderi importante s-au mai înregistrat în industria metalurgică (-16,2%), fabricarea instrumentelor muzicale (-12,5%), fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (-12,1%), fabricarea hartiei si a produselor din hartie (-5,3%) etc.

În studiu se menționează că cele mai mari cifre de afaceri în domeniul indutrial la Brașov le-au obținut companiile Autoliv, Schaeffler, Continental Powertrain, Preh, Kronospan, Hutchinson, Stabilus, Fabrica de Lapte, Quin, Benchmark Electronics, Premium Aerotec, Rolem, SIT România, Total, Miele Tehnica, Eldon, DTR Draexlmaier Sisteme Tehnice, Purolite, Ecopaper, Psicontrol Mechatronics, Sergiana Prodimpex, Carmeuse Holding, Star East Pet, Airbus Helicopters, Losan, Elmas și Ecopack.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*