Opinii, Stiri Brasov

Doru Șupeală: Hai să Deșteptăm și să Unim România

27 de ani de tăcere și ignoranță, de preocupare egoistă doar pentru binele personal și propria dezvoltare profesională ne-au adus aici. Am fost indivizi și nu comunități, am fost profesioniști și nu cetățeni, am fost obligați să alegem mereu răul cel mai mic fiindcă nu ne-am ocupat să construim binele colectiv. A trebuit să fim furați de niște tâlhari în miez de noapte ca să ne dăm seama că scroafa s-a urcat în copac, că infractorii au confiscat statul și fac legile după cum le convine și că democrația adevărată nu funcționează fără cetățeni activi.

600.000 de oameni în stradă, uniți de aceleași idealuri, valori și priorități înseamnă un miracol pe care ne bucurăm să îl trăim împreună și un vis fantastic, din care nu am mai vrea să ne trezim. Cum problemele și ticăloșiile care ne-au scos în stradă nu sunt depășite deloc, iar sursa răului este încă în aceeași poziție de control al întregii puteri din țara asta, este evident că nu putem ceda și abandona acum, fiindcă victoria morală pe care deja am repurtat-o trebuie să fie confirmată și de una formală, legală, statală, iar schimbările pe care le dorim și le cerem trebuie să se concretizeze rapid și durabil, nelăsând tâlharilor posibilitatea de a mai întoarce apoi sensul lucrurilor, prin șmecheriile lor de șobolani parșivi.

Pe de altă parte, este natural ca energia celor două săptămâni continue de protest să înceapă să se disipeze, este fizic și uman imposibil să putem păstra cotele de participare atinse în week-endul trecut. Toți avem serviciu, familii, obligații extraprofesionale, preocupări de timp liber, nevoie de odihnă și meditație și nu putem renunța la aceste lucruri pe termen nedeterminat, astfel că este firesc ca la manifestațiile de stradă să vedem efective semnificativ mai puțin numeroase decât în zilele de maximă prezență. Condițiile meteorologice sunt și ele un factor determinant, astfel că eu cred că trebuie să gândim și să acționăm pragmatic, administrându-ne inteligent resursele și fixându-ne obiective comune ambițioase, inteligente și tangibile.

De aceea, propunerea mea este să ne dedicăm Duminicile pentru a consolida Democrația și a reconstrui România, iar manifestațiilor de stradă și din piețe să le adăugăm o nouă componentă strategică, extrem de importantă, care ne va aduce mult mai rapid în situația de a obține ceea ce ne dorim. Hai să facem un efort ca să ne apropiem, să vorbim, să ne reîmprietenim și să ne unim cu cealaltă jumătate de Românie, cea care încă este victima dezinformării, manipulării și propagandei terorii, derulate diabolic și insistent de mafia transpartinică de sorginte fesenistă care își feliază ciozvârte de țară de 27 de ani și finanțează din banii publici furați un sistem uriaș de manipulare și intoxicare format din televiziuni, ziare, platforme online și pagini de Facebook.

În realitate, în țara aceasta sunt două tabere, dar ele nu sunt reprezentate de tinerii progresiști pro-occidentali și bătrânii conservatori anti-europeni, așa cum se chinuie propaganda de partid și de stat mafiot să ne convingă. Nu, aceste două segmente nu sunt în mod real adversare și nu constituie tabere ireconciliabile, gata să se atace, să se lovească și să se elimine reciproc. În cele mai multe cazuri, membrii familiilor din România sunt distribuiți, în funcție de vârstă, educație și valorile personale, în una din cele două categorii, dar continuă să trăiască în aceeași casă, să mănânce la aceeași masă, să pună împreună resursele materiale pentru a își duce traiul și își doresc cu ardoare să depășească acest moment de tensiune funebră și de ură viscerală, alimentate în principal de acțiunile iresponsabililor din mediul politic și de ventilatoarele de rahat și minciună numite pompos ”televiziuni de știri”.

Cele două tabere existente azi în România sunt altele: pe de o parte clasa politică, în majoritatea ei, indiferent de partidul în care se localizează astăzi, compusă din indivizi lacomi, agresivi și plini de tupeu, fără moralitate, fără educație, fără principii și fără rușine și de cealaltă parte populația simplă a acestei țări, victimă a propriei naivități și a unui sistem politic care a preluat metodele și conexiunile fostului regim comunist și se folosește fără ezitare de un sistem de distribuție a puterii și informației creat și administrat de mințile diabolice ale fostei Securități.

Nu părinții și bunicii noștri, asistații social, minoritățile etnice sau bătrânii de pe scara blocului sunt adversarii reali pe care îi avem noi în țara asta de 27 de ani, ci liota de escroci, șmecherași și analfabeți cu coate ascuțite care se intitulează pompos ”clasă politică” și care controlează majoritar decizia politică prin alianțe bazate pe lăcomie și compromis, indiferent de rezultatele alegerilor. Știm cu toții acest lucru, în sufletele noastre, fie că suntem azi pe străzi contra regimului Dragnea sau la televizor, susținând un guvern-marionetă doar din teama de a nu ne pierde mărunțișul adăugat la pensie, cu care ni s-a cumpărat bunăvoința pentru încă un ciclu electoral.

Prioritatea noastră, a străzii, trebuie să fie, acum, pe lângă continuarea protestelor până la dărâmarea sistemului mafiot care a confiscat statul român, apropierea, împăcarea și unirea cu cealaltă jumătate a poporului, pentru a compune împreună, în sfârșit, o NAȚIUNE. Nu vom putea fi niciodată o națiune europeană în adevăratul sens al cuvântului dacă vom continua să ne războim stupid, să cultivăm conflictul de dragul orgoliului și să ne distanțăm categoric raportându-ne la niște politicieni vremelnici și la propaganda lor toxică, în loc de a conștientiza că valorile umane profunde, istoria, credințele, cunoștințele, rudele și prietenii, amintirile și sentimentele substanțiale ne unesc la nivel fundamental și ne fac să fim, împreună, membri ai acelorași familii, componenți ai acelorași comunități, părți ale aceluiași popor.

Așa că propunerea mea concretă este ca, de aici înainte, ÎN FIECARE DUMINICĂ, să ne ocupăm dimineața de împăcare, îmbrățișare și comunicare și seara de demonstrațiile tot mai convingătoare care deja ne-au așezat pe primele pagini ale presei mondiale și ne-au adus respectul și admirația unei întregi planete. Cum vom face concret munca de reclădire a punților cu semenii noștri și de reconstrucție a unei adevărate națiuni? Simplu: mergând duminica dimineața acolo unde îi putem întâlni pe cei care azi sunt rătăciți în negura fricii, propagandei și a urii: la slujba de la biserică acum, la piață, la iarbă verde și în parcurile din oraș mai încolo, când se mai încălzește.

Hai să ne grupăm câte 3-4-5, așa cum am făcut-o și pentru a ieși seara la proteste, să ne luăm pancartele, drapelele și ”tehnica de luptă” (telefoane mobile, cu tot cu lanternă și lasere) și să mergem să îi cunoaștem pe oamenii ăștia, să îi ascultăm, să îi mai ascultăm o dată și încă o dată, să îi înțelegem și să le pricepem crezurile și dorințele, să îi îmbrățișăm, să le spunem o glumă, să le arătăm cu drag, pașnic și calm, cine suntem, cum gândim și de ce credem ce credem, să le explicăm cu răbdare care este adevărul despre banii lui Soroș și ai multinaționalelor, să le arătăm că atacurile psihotronice nu au avut prea mare efect și am rămas oameni la fel de normali, simpli și veseli ca și ei, să îi convingem că nu vrem să vindem țara occidentalilor, dar că ar fi bine să trăim cu toții în confortul, stabilitatea, siguranța și civilizația acelui stil de viață.

 

Pe Doru Șupeală îl puteți citi integral aici

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*