Opinii, Stiri Brasov

Nu ne mai furați!

piata protestÎntâmplarea face ca măgăreața să pice pe PSD, un partid care nu a dat niciun moment impresia că ar guverna pentru oameni. Măsuri de genul „creștem pensia” sau „mai dă-le o sută de lei” nu sunt măsuri economice. Sunt măsuri de ajutorare a „săracilor ăstora”, cum îi numea ministrul Agriculturii ieri pe votanții social-democrați care ar putea să primească 12 milioane de plăpumi doar pentru că mărețul partid vrea să înființeze centre de colectare a lânii.

Mesajul străzii nu este doar pentru PSD. Corupții trebuie să rămână la pușcărie, asta se strigă, iar prejudiciile trebuie recuperate. Nu trebuie să existe posibilitatea ca după recuperarea prejudiciului aceste javre să scape de pușcărie. Furtul este în ADN-ul lor. Au furat acum și au fost prinși, dar data viitoare vor fura în așa fel încât să nu fie prinși. Iar data viitoare vor fura mai mult. Mesajul este clar: nu ne mai furați! Nu avem aeroport pentru că nu s-a dorit niciodată să avem aeroport, doar să ni se arunce o promisiune care să aducă voturi anumitor persoane. Nu avem autostrăzi pentru că nu se dorește să avem așa ceva. Credeți că Băsescu degeaba a zis că nu avem nevoie de autostrăzi?

Strigătele din stradă se îndreaptă către întreaga clasă politică, putredă până în măduva oaselor. Ieri, când toată lumea se aștepta ca OUG 13 să dispară pentru totdeauna, tot au găsit ei ceva șmecherii să o facă să rămână în picioare. Trecând peste faptul că Grindeanu nu știa ce e aceea abrogare și ce înseamnă prorogare, legislația în vigoare spune că „Abrogarea unei dispoziţii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial. Fac excepţie prevederile din ordonanţele Guvernului care au prevăzut norme de abrogare şi au fost respinse prin lege de către Parlament”. Grindeanu o trimitea ieri în Parlament, să o mângâie parlamentarii PSD pe cap, să o pupe pe obrăjori și să îi dea drumul în lume…

Un domn din PSD ne spunea acum cinci ani că partidul este format doar din somități, după care a fost prins intermediind un furt de 300 de milioane de euro din averea statului. Așa sunt somitățile, nu se aruncă la sume mici.

Un alt domn din PSD, fost director la un parc industrial al CJ-ului, care se ocupa în timpul liber cu obligarea celor din administrație să își facă niște cărți de vizită cu doi euro bucata, că doar plătesc din buget, nu din banii lor, a reușit să ofere niște softuri așa de bune că primăriile și școlile din județ s-au grăbit să le cumpere înainte de a-și achiziționa calculatoare pe care să instaleze programele informatice. Acel domn este acum, chipurile, fugit din PSD, dar aruncă pe facebook cuvinte jignitoare la adresa protestatarilor, considerându-i retardați.

Un alt domn, din PNL, a participat cu o firmă de instalații frigorifice la licitația pentru furnizarea și montarea lifturilor în Maternitatea Brașov. A câștigat, pentru că maternitatea era finanțată de CJ, iar CJ era constrolat de baronul Căncescu, cel care spunea care este circuitul banilor în natură, iar proaspetele mămici sunt obligate să urce pe scări, pentru că lifturile montate provin din țări care nu au clădiri decțt cu cel mult două etaje. Același domn a supralicitat și s-a trezit cu un teren chiar lângă Spitalul Județean pe care a construit o farmacie, bani pe care i-a primit din cer. Construcția a fost realizată prin aceeași firmă de instalații frigorifice, care se pare că numai de instalații frigorifice nu se ocupa.

Un alt domn din PNL a reușit să prostească așa de bine unele firme încât în prețul licitațiilor câștigate pentru realizarea unor lucrări finanțate de CJ Brașov intra și construirea unui de teren de tenis la casa lui din Râșnov. Mărunțiș! Mai fain a fost când a încheiat acte peste acte cu o firmă de construcții până a crescut prețul unei lucrări la un drum de zece ori. Și evident, acel lucru trebuia anunțat și plătit de firma respectivă la trustul media pe care îl păstorea bătrânul liberal.

De ce am ajuns aici?

Ne-au furat din prima clipă când au ajuns la putere. Sub umbrela FSN-ului, s-au adunat cele mai perverse minți care au gândit distrugerea țării pas cu pas. I-au pus pe ai lor în fruntea uzinelor, chiar dacă ai lor nu aveau nici măcar abilitatea să treacă strada. S-au pierdut contracte, piețe de desfacere, s-a aruncat praf în ochii sindicatelor, care, la rândul lor, și-au făcut firme căpușă prin care să se hrănească și ele din cadavrele întreprinderilor.

Ne-au furat cu zâmbetul pe buze, iar noi i-am ajutat. Au făcut înțelegeri cu concerne străine pentru închiderea industriei locale în care statul nu era în stare să investească, în așa fel încât străinii să vină să ne salveze. Acum, cei care îi votează deplâng închiderea industriei și dispariția produselor românești, dar uită că ei au fost giranți ai acestei stări de fapt – care pentru salarii compensatorii, care pentru un nimic pe care îl primea gratis. Pentru că psihologia poporului român e de a sta cu mâna întinsă la boiernașii care ne conduc.

Dar acum ajunge! Nu ne mai furați. Ne-a ajuns. Ne-am săturat. Nu mai putem. Nu mai aveți de unde. Opriți prostia, nu mai angajați în ministere oameni care nu știu să treacă strada, nu mai dați pomeni de la buget, nu vă mai faceți imagine pe spatele nostru. În cazul în care o veți face, strada vă va amenda. Niciodată, poate doar la revoluție, nu s-a mai văzut o așa mulțime pe străzile Brașovului cerând la unison oprirea jafului.

Iar noi va trebui de acum să îi amendăm de fiecare dată când își dau pomeni unul altuia.

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Un comentariu

  1. Cine uită, nu merită! PSD și PNL sunt aceeași mizerie! Toate partidele vechi și formate din oameni din vechea gardă ar trebui să dispară pentru ca noi, oamenii, să ducem o viață decentă în România.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*